Afyonkarahisar Valiliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), AKÜ Öğrenci Konsey Başkanlığı, Üniversiteli Akademik Kültür Topluluğu, AKÜ Uluslararası Ticaret ve Finans (UTF) Kulübü tarafından organize edilen Buray konseri AKÜ Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

“10 Mavi Kapak 1 Umut” sloganı ile gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında konuşan AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Okan Özdemir, “Hepimiz birer engelli adayıyız. Bir gün hepimiz engelli olabiliriz. Hedefimiz 50 bin kapak toplamaktı. Ama şuanda bu hedefimizi geçtik. Buradan toplanan kapaklarla 7 tane tekerlekli sandalye alabileceğiz. 7 engelli kardeşimizin yüzünde bir tebessüm oluşturacağız. Engelli bireylerimizin de hayata dâhil olmalarına vesile olacağız” diye konuştu.

Sosyal sorumluluk projeleri devam edecek

AKÜ UTF Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman ise sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini söyledi. Yaman, “Öğrenci Konseyi Başkanlığı, UTF ve ÜNİAK olarak hepimizin bir gün engelli olabileceğimizi düşündüğümüz için, engelli kardeşlerimize yardım amacıyla bir proje hazırladık. Bu teklifimizi genç sanatçımız Buray’a ilettik. O da çok sevindi ve kabul etti. Konsere büyük bir katılım oldu. Yaklaşık 7 bin 500 kişi salonu doldurdu. Öğrencilerimize bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.

“Tekerlekli sandalye alınacak”

Konserde sahne alan Buray ise sosyal sorumluluk projesi olan konserlerine farklı motive olduğunu dile getirerek “Toplanan kapaklarla tekerlekli sandalye alınacak. Bu konserle engelli bireylerimizin de yüzlerini güldüreceğiz bu akşam. Bu tür bir etkinlikte yer aldığım için çok mutluyum” diye konuştu.

Yaklaşık 7 bin 500 müzikseverin katıldığı konserde 70 bin kapak toplandı. Toplanan kapaklarla 7 engelli için tekerlekli sandalye temin edilecek.

12 Aralık 2017, Salı 568 kez görüntülendi