Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve AKÜ Tıp Fakültesinde 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında etkinlik düzenlendi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr Mustafa Solak ile Tıp Fakültesi Dekan V. ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Adem Aslan’ın 14 Mart günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki programa katılmaları sebebiyle 15 Martta düzenlenen törene Rektör Solak ve Tıp Fakültesi Dekanı Aslan ile Uygulama ve Araştırma Hastanesi başhekim yardımcıları, öğretim üyeleri, doktorlar, hemşireler ve diğer hastane çalışanları katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekan V. ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Adem Aslan, bütün sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutladı. Tıp Bayramının doğuş hikâyesine değinen Aslan, tıp bayramının sağlık hizmeti veren tıbbiyelilerin vatan savunma hareketi olarak başladığının altını çizdi. Aslan, devam etmekte olan Afrin Operasyonunda verilen terörle mücadelede de askerimize en büyük desteğin sağlık çalışanlarından geldiğini belirtti. Aslan, Tıp Bayramının ortaya çıkışı ile ilgili olarak “İngilizlerin işgali altındaki İstanbul’da askeri tıbbiyeli öğrenciler 14 Mart 1919 günü, okulun iki kulesi arasına büyük bir Türk Bayrağı asarak İngiliz işgalini protesto ettiler. Böylelikle ilk Tıp Bayramı sağlık hizmeti veren tıbbiyelilerin vatan savunma hareketi olarak başlamış ve günümüze kadar gelmiştir” ifadelerini kullandı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise gece gündüz, bayram tatil demeden, büyük fedakârlıklarla insanların sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen çabayı gösteren sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutladı.

Afyon MYO Mart ayında taşınıyor

Törene katılanlara AKÜ’de sağlık eğitimi ve sağlık hizmetlerindeki son gelişmeler ile ilgili bilgi veren Solak, “Ali Çetinkaya Kampüsünde gerçekleştirilecek yenilikler hakkında müjde vereyim.  Afyon Meslek Yüksekokulu 26 Mart tarihinde Ahmet Necdet Sezer Kampüsüne taşınıyor. Ayrıca sosyal tesis, kreş, unlu mamuller üretim tesisi gibi yeni hizmet binalarının yapımına da başlayacağız. Yıl sonuna kadar da hastane yanına, şehir dışından gelenlerin rahatlıkla konaklayabileceği bir misafirhane yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, sağlık hizmeti temalı pastanın kesilmesi ve ikramlarla son buldu.

16 Mart 2018, Cuma 553 kez görüntülendi