Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği İcra Topluluğu tarafından “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma” etkinliği gerçekleştirildi.

Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen ve şefliğini Ahmet Özen’in, orkestra sorumluluğunu Ömer Şahin’in ve koro sorumluluğunu Öğr. Elm. Hanife Gülnaz’ın yaptığı müzik dinletisine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen ile beraber çok sayıda müziksever katıldı.

Türk Halk Müziği İcra Topluluğu üyeleri tarafından Türk Halk Müziği Türküleri ve 18 Mart Çanakkale Türkülerinin icra edildiği ve sunumunu Mete Ayaz’ın gerçekleştirdiği etkinlikte; “Havada Bulut Yok, Çanakkale Bugün Toz ile Duman, Alıdaverin Benim Barudumu Saçmama, Hem Okudum Hem de Yazdım, Akşamdan mı Geçtin Kayalık Özü, Tayyaremi Uçurdum, Asker Oldum Giydim Yelek, Eledim Eledim, Şu Kışlanın Kapısına, Al Yeşil Dökün Anneler Mezar Taşıma ve Çanakkale İçinde” isimli eserler seslendirildi.

Dinletide saz icraları topluluğunda Öğr. Grv. Eyip Koca, Öğr. Grv. Cenk Çöl, Öğr. Elm. Taylan Akyüz, Öğr. Elm. Ömer Şahin, Emrah Kalın, Murat Gülbitti, Süleyman Arıkan, Umut Palalı, Cemal Sav, Abdullah Yerli ve Besim Koçak yer aldı. Ses İcracıları Topluluğunda ise Ceren Aslan, Onur Şahin, Neşen Çinkaya, Elif Gürbüz, Mert Çetintaş, Gözde Barış, Halil İ. Demir, N. Polen Cengiz, Burak Kondu, Mehtap Uçar, Serkan Yalçınkaya, Sultan Akkaya, Ozan Özdemir, Büşra Çağatay ve Yavuz Atamer müzikseverlere performans sergiledi.

19 Mart 2018, Pazartesi 610 kez görüntülendi