Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) gerçekleştirilen spor oyunları müsabakalarında madalyaya hak kazanan sporcular için ödül töreni düzenlendi.

Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) kapalı spor salonunda düzenlenen törene AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş, BESYO Müdürü Doç. Dr. Yücel Ocak, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı İhsan Ceran, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ahmet Erkan ve Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hüdai Koçyiğit ile beraber öğretim üyeleri ve öğrenci katıldı.

Düzenlenen törende; voleybol bayanlar kategorisinde birinciliği Mühendislik Fakültesi, ikinciliği Hukuk Fakültesi, üçüncülüğü ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi alırken, erkekler kategorisinde ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birinci, Mühendislik Fakültesi ikinci, Afyon Meslek Yüksekokulu ise üçüncü oldu. Basketbol müsabakaları sonucunda ise bayanlarda Veteriner Fakültesi birinci, Hukuk Fakültesi ikinci ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi üçüncü olurken; erkekler kategorisinde ise Mühendislik Fakültesi birinci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ikinci ve Teknoloji Fakültesi üçüncü olarak madalya almaya hak kazandı.

Bireysel sporlarda ise; masa tenisi turnuvası sonucunda erkeklerde İbrahim Akça birinci, Aitkhabyl Mizamyek ikinci, Emre Bağcık üçüncü oldu. Bayanlarda ise Aslı Çimen birinci, Sultan Özbay ikinci, Filiz Kulakçı ise üçüncü oldu. Badminton turnuvasında ise erkeklerde Koray Avşar birinci, Abdulkadir Kurt ikinci ve Mustafa Saltık üçüncü olurken, bayanlarda Gamze Avşar birinci, Esrah Damar ikinci, Meryem Kaya ise üçüncü oldu oldu.

Atletizm müsabakaları sonucunda ise 100 metre erkeklerde Mahsun Kaplan birinci, Yusuf Aslan ikinci, İbrahim Yıldırım üçüncü oldu. Bayanlar 100 metrede ise birinciliği Sultan Dülger, ikinciliği Zeynep Selin Uzun, Gamze Emer ise üçüncü oldu. Ayrıca 800 metre bayanlarda Sultan Özbay birinci, Helin Anyığ ikinci, Gizem Çakmak ise üçüncü olurken, erkeklerde Yusuf Aslan birinci, Mahsun Kaplan ikinci, İbrahim Yıldırım ise üçüncü oldu.

Tenis müsabakaları sonucunda ise erkeklerde Mustafa Saltık birinci olurken, ikincilik madalyasını Hüseyin Mümin, üçüncülük madalyasını ise İsmail Yurduseven aldı. Bayanlar kategorisinde ise Bahar Bayrak birinci, Esrah Damar ikinci, Hatice Sağdıç ise üçüncü oldu. Satranç turnuvası sonucunda ise birincilik madalyasını almaya Fidellis Tazvivinga hak kazanırken, Aitkhably Mizambyek ikinci, Furkan Ünal üçüncü oldu.

Madalya almaya hak kazanan sporculara madalya ve kupaları üniversite protokolü tarafından takdim edildi.

09 Mayıs 2018, Çarşamba 616 kez görüntülendi