Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) yöneticileri arasında devir teslim sürecinin yürütülmesinde izlenecek yol ve planlamaların görüşüldüğü toplantılara devam edildi.

18 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla Afyon Kocatepe Üniversitesinden bölünerek kurulan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinin ilgili birimlerinin devri konusunda düzenlenen toplantı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş başkanlığında gerçekleştirildi. AKÜ Rektörlüğü yönetim kurulu salonunda gerçekleştirilen toplantıya AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş, AFSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Aslan ve Prof. Dr. Ümit Dündar, AKÜ ve AFSÜ genel sekreterleri ile daire başkanları katıldı.

Her iki rektör de ayrışma sürecinin gerektirdiği devir teslim işlemleri esnasında karşılıklı yardım konusunda ve işlemlerin hiçbir mağduriyete mahal vermeden yürütülmesi hususunda fikir birliğine vararak, üniversite çalışanlarının, öğrencilerin ve Afyonkarahisar halkının bölünme sürecinde verilen hizmetlerden herhangi bir sorun yaşamayacaklarını ifade ettiler.

Toplantı rektör yardımcıları, genel sekreterler ve daire başkanlarının devam eden süreç hakkında bilgi vermesiyle son buldu.

05 Şubat 2019, Salı 841 kez görüntülendi