Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Elektrik Kulübü tarafından Kocatepe Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi.

İbrahim Küçükkurt konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, akademisyenler ve öğrenciler ile beraber sektör temsilcileri katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Elektrik Kulübü Başkanı Yılmaz Küçük, “Daima Zirveye” sloganı ile hazırlıklarını yaptıkları Kocatepe Kariyer Günlerinin üçüncüsünü gerçekleştirdikleri için gurur duyduklarını ifade etti. Küçük, “Etkinliğimize katılan isimleri uygun tarihlerde bir araya getirebilmek bizler için oldukça zorlu ve yorucu bir süreç oldu. Ancak elde ettiğimiz sonuca baktığımızda doğru şeyler için emek harcadığımızı görüyoruz” dedi.

“Ülkemizin genel problemi atalet”

Elektrik Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu ise kâinatta her şeyin hareket halinde olduğunu ve hiç durmadan hareket ettiğini dile getirerek, gençlerin de bundan ilham alarak devamlı çalışmaları gerektiğinin altını çizdi. Gençlerin yerinde saydıkça atıl duruma düşüp atalete uğradığını kaydeden Hocaoğlu, “Ülkemizin genel problemi zaten atalet halinde olmamız. Bu tür etkinlikler de öğrenci arkadaşlarımızı ataletten kurtarmaya bir vesile oluyor. Katılan öğrencilerimizin bir kısmının kafasında fikirler uyanması ve girişimcilik ruhlarının perçinlenmesi ülkemize çok şey kazandıracaktır. Çok fazla kişi girişimci olamıyor. Etkinliklere katılan katılımcıların çok fazla olmasından ziyade, gençlerin konuşmacıların anlattığı hususlar sonrasında perçinlenmesi önemli. Umarım sizler de bu düzenlenen etkinlikte o perçinlenen girişimci ruhuna sahip kişilerdensinizdir” diye konuştu.

3 bin 500 mühendisi Türkiye’ye kazandırdık

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız ise konuşmasında Mühendislik Fakültesi ile ilgili bilgiler verdi. 2001 yılında kurulan Mühendislik Fakültesinin 9 bölüme sahip olduğunu belirten Yıldız, fakültenin ilk mezunlarını 2005 yılında verdiğini ve şu ana kadar 3 bin 500 mühendisi ülkeye kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Yıldız, “Hala fakültemizde 9 bölümde eğitim ve öğretime devam eden 2 bin 800 kadar öğrencimiz bulunmaktadır. AKÜ Mühendislik Fakültesi olarak düzenlenen Kocatepe Kariyer Günlerinin öğrencilerimiz için iyi bir planlama aracı olduğunu düşünmekteyiz. Aynı zamanda bu tür organizasyonların öğrencilerimize iş dünyasından önemli isimler ile buluşma fırsatının sağlaması, öğrencilerde kariyer bilincini oluşturması, öğrencilerin staj için doğru tercihler yapması, kişisel gelişim süreçlerine katkıda bulunarak onların mezuniyet sonrası alacakları kariyer planlamalarında daha sağlıklı tercihler yapmaları açısından önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Açış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen oturum ve sunumlarda EAE Elektrik Pazarlama Müdürü Ender Demiray, Ulusoy Elektrik İnsan Kaynakları Müdürü Nuray Halcı, Toyota İnsan Kaynakları Uzmanı Serra Hinginar ve Arduino Haber Gömülü Sistemler Uzmanı Emre Konca öğrenciler ile bir araya geldi.

3. Kocatepe Kariyer Günleri kapsamında 5 Mart 2019 Salı günü gerçekleştirilecek olan mezunlar söyleşisinin ardından Yılkomer Genel Koordinatörü Serdar Aksoy, ABB Satış Servis Mühendisi Aytaç Eser ve AKSA Enerji Santral Müdür Hüseyin Kuyubaşı öğrencilere sektör ile ilgili bilgiler verecek.

04 Mart 2019, Pazartesi 635 kez görüntülendi