Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 2018 yılı teklif çağrısı döneminde, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından sunulan 2018-1-TR01-KA202-058581 numaralı ve “Reviving of Farriery; Disappearing Profession” isimli proje başvurusu kabul edildi.

 “Mesleki Eğitim İyi Uygulamaların Değişimini Destekleyen Stratejik Ortaklıklar” kapsamında yer alan proje kapsamında, Türkiye Ulusal Ajansına sunulan 199 proje arasında sadece 22 proje kabul edildi. Kabul edilen 22 proje arasında yer alan “Kaybolan Meslek Nalbantlığının Canlandırılması” projesi; AKÜ koordinatörlüğünde, Üsküp Kiril ve Methodius Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Letonya Üniversitesi Veteriner Fakültesi ortaklığında gerçekleştirildi.

AKÜ adına projeyi yürüten Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Selçuk Biricik, “Ülkemizde köklü meslekler arasında yer alan nalbantlık; motorlu taşıtların yaygınlaşmasıyla, at arabalarının azalmasına paralel olarak, gün geçtikçe kaybolmaya yüz tutmuştur. Afyonkarahisar ili de bundan nasibini almış, 20-30 yıl öncesine kadar bölgede demircilik sanatında ön planda olmasına karşın, günümüzde aynı gerçekle karşı karşıya kalmıştır. Bu kapsamda; nalbantlık mesleğine ilgi uyandırmak ve tekrar hatırlanmasını sağlamak amacıyla çalıştay, eğitim faaliyetleri ve yerel, uluslararası düzeyde konferans gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

05 Nisan 2019, Cuma 481 kez görüntülendi