Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 12. Ulusal Çocuk Koroları Şenliği düzenlendi.

Atatürk Kongre Merkezindeki programa Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, 21. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Telek ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Afyonkarahisar şenliğine sahip çıkıyor

12 farklı şehirden 45 çocuk korusunun sahne aldığı ve yaklaşık 180 çocuk şarkısının seslendirildiği programın açış konuşmasını yapan AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Funda Türkmen, etkinliğin her yıl daha da büyüyerek devam ettiğini ifade etti. Şenliğin ilk günlerine atıfta bulunan Türkmen, “Biz ilk başladığımızda şenliğimiz ufak bir koro ile başladı. Şenliğimize ilk destekleri sınıf öğretmenleri verdi, bu konuda onları hiçbir zaman unutmayacağım. Bugünlere baktığımızda ise artık müzik öğretmenleri ve velilerimiz de ellerini taşın altına koydular. Bu şenlik gönüllü olarak görev alan yaklaşık 80 kişi ile yürüyor. Keza maddi ve manevi destek veren birçok kişi var. Bu şenliğin düzenlenmesi kolay değil ve şehir kültürü açısından çok önemli ve Afyonkarahisar da bu şenliğine sahip çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Danışma Değerlendirme Kurulu adına konuşma yapan Türkiye Polifonik Korolar Derneği Başkanı Prof. Mustafa Apaydın ise müziğin dile ile insanlar arası iletişim eksikliklerinin giderilmesine katkı sağladıklarını kaydetti. Apaydın, “Derneğimiz kurulduğunda amaçlarımızdan en önemlisi, ülkemizde var olan iletişim eksikliklerini gidermek için koroların en önemli araçlar olduğunu düşünüyorduk. Biz müzik eğitimcileri olarak bu aracı öne çıkaralım dedik. Bugün ise 12 yıldır düzenlendiğimiz bu şenliğin çok başarılı olduğunu görüyoruz. Katkısı olan herkesi kutluyorum. İletişim insanların en önemli aracıdır, gelişmesine katkı sunan araçtır. Bunların da başında konuşma dili gelir. Bir de şarkı ve müzik dili vardır. Bu dili size tanıtmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

21. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Telek ise konuşmasında bu yıl 4.sü düzenlenen Nurten Anne Çocuk Şarkıları Yarışmasının kendisi için ayrı bir önemi olduğunu, çünkü yarışmanın merhume annesinin adını taşıdığını belirtti.

Açış konuşmalarının ardından 4. Nurten Anne Çocuk Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Dereceye giren şarkılar Prof. Dr. Emel Funda Türkmen’in şefliğinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Çoksesli Korosu tarafından seslendirildi.

22 Nisan 2019, Pazartesi 614 kez görüntülendi