Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti.

Gerçekleştirilen ziyarete ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Asım Bozca, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Gül ve Ahmet Şükrü Köse, Meclis Divan Katip Üyesi Osman Erdem, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Anlıak, Akif İşbilir, Hacı Sait Evrenkaya, Hayrettin Güzbey ve Yücel Albay ile birlikte Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir katıldı.

İlişkiler güçlenerek devam edecek

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş’a yeni görevinde başarılar dileyen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Rektörümüz bizi tanıyor, biz de rektörümüzü tanıyoruz. Önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de Meclisimiz ve Yönetim Kurulumuz sizin yanınızda olacaktır. Sanayi-üniversite işbirliğimiz Teknopark bünyesinde devam ediyor zaten. Biz de destek olduk, üniversitemiz de bize destek oldu. Sizin de bizimle birlikte olduğunuzu biliyoruz. Bu atama, sevindirici bir atamaydı; hayırlı uğurlu olsun” dedi. ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci ise yeni görevinden dolayı Rektör Karakaş’a başarılar diledi.

Yeni odak noktaları

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değindi. Üniversite-sanayi işbirliğinin kent ile uyumlu olması gerektiğini kaydeden Karakaş, “Mustafa Solak Hocamız ile birlikte bu konuda ivme yakaladık. Bu ivmeyi biz yükseltmek istiyoruz. Üniversitemiz ayrıldı, daha önce tıp ağırlıklı bir gelişim göstermiştik. Diğer birimleri ihmal etmedik ama ağırlık oraya verilmişti. Bundan sonra hangi odaklar öne çıkabilir diye baktığımızda, bizim önümüze 3 birim çıkıyor: Mühendislik alanları, Veteriner alanı ve Turizm alanı. Biz bu üçüne özel önem vereceğiz. Bu alanlarda nasıl işbirliği yapabileceğimizi düşüneceğiz, istişare edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Eğitime para harcamayı öğrenmemiz gerekiyor”

Gerçekleştirilecek çalışmalarda esas amacın araştırma ve eğitim olduğunun altını çizen Karakaş, “Bu alanda da kaliteyi arttırmak önceliğimiz olacak. Şimdiye kadar biz yatırımlarımızı bina, altyapı, alet ve edevata yönlendirdik. Artık kaliteye, araştırmaya, eğitime para harcamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bunun sınırlarını zorlayacak tarzda bir yönetim gerçekleştireceğiz. Eğitim ve araştırmada kalite, sayıyı artırma, niteliği artırma, işbirliğini artırma gayesinde olacağız” diye konuştu.

30 Nisan 2019, Salı 380 kez görüntülendi