Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi dekanlığında devir teslim töreni gerçekleştirildi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile birlikte Veteriner Fakültesi akademik ve idari personelinin katıldığı törende Prof. Dr. Erkan Karadaş, görevi Prof. Dr. Turan Civelek’e devretti. Veteriner Fakültesinde ilk defa devir teslim töreninin düzenleniyor olmasına değinen Prof. Dr. Erkan Karadaş, bu durumun üniversitede kurumsal kimliğin iyice yerleştiğinin göstergesi olduğunu kaydetti. Görev süresi boyunca kurumsallaşmaya önem verdiğini kaydeden Karadaş, “Kurumsallığın yerleşmesi için bu yönde yapılması gereken ilkelere ve normlara bağlı kalmaya çalıştık. Fakültede komisyonlar ve kurullar oluşturularak iş ve görev tanımları yapıldı. Afyonkarahisar’ın büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan sektöründe çok önemli bir merkez olması nedeniyle hayvan hastalıklarının teşhis ve tedavilerine yönelik çözüm ve yaklaşımlar üretilmeye çalışıldı. Fakültenin kendine has geleneksel temel ilkeleri gün yüzüne çıkarılmaya çalışıldı. Yapıcı, birleştirici, pozitif yaklaşımlar sergilendi. Eğitim, bilgi üretimi, araştırma, uygulama ve hizmet üretme konularına ağırlık verildi” diye konuştu.

“Veteriner Fakültesini daha ileriye taşımak için çalışacağız”

Veteriner Fakültesi dekanlığı görevini devralan Prof. Dr. Turan Civelek ise fakülteyi daha ileriye taşımak amacıyla çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Civelek, “Bununla beraber sayın rektörümüz ilk defa Veteriner Fakültesinde düzenlenen devir teslim törenine katılıyor. İnşallah bir geleneğin başlangıcı olacak, kendisine nezaketleri için teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kurumsal hafıza ve kurumsal kimlik çok önemli

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise yaşanacak değişimin fakülteye ve üniversiteye faydalı olmasını diledi. AKÜ’nün içinden yeni bir üniversite çıkarmasına rağmen büyük bir kurum olduğunun altını çizen Karakaş, “Kurumsal hafıza ve kurumsal kimlik çok önemlidir. Bunu da hafızayı devam ettirmek ve kimliği güçlendirmek adına devir teslim törenlerinde bulunmak istedim. Biz üniversite olarak altyapıyla ve daha önemlisi insan kaynağı ile bu sistemi yürütüyoruz. İnsan kaynağımız ne kadar güçlü olursa, insanlarımız ne kadar mutlu olursa, birbirleriyle huzur içerisinde olursa buralarda daha fazla bilgi üretileceğini, daha iyi işler çıkarılacağını düşünüyorum. Mutsuz insandan verim alamazsınız. Mutlu insanlarla çalıştığınızda yolunuza devam eder ve başarılı olursunuz” dedi.

Üç odak noktası: Turizm, Mühendislik, Veteriner

Bundan sonraki süreçte yönetim olarak istişareye açık olacaklarını vurgulayan Karakaş, AKÜ’nün sahip olacağı yeni odak noktalarını belirtti. Karakaş, “Farklı farklı birimlerimiz var, bu birimlerimizin de kendilerine has özellikleri ve nitelikleri var. İstişare ettiğimiz zaman aldığımız kararlar isabetli olur. Bu anlamda üniversite yönetimini belli bir konsept çerçevesinde belirlemeye çalıştık. Burada bir veteriner, sağlık kısmı eksik kaldı. Bu anlamda da bir rektör danışmanı atayarak, burayı da sisteme entegre etmek istiyoruz. Bu anlamda üniversite ayrılığından sonra üç odak noktamız olacak. Bunlar; turizm, mühendislik ve veteriner. Tabii bunlardan en önemlisi eğitimin kalitesi, ben rektör adayı olarak YÖK’e yazdığım üç vizyon projesinde en başa eğitimin kalitesini koydum” şeklinde konuştu.

Devir teslim töreni sonrası AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, Veteriner Fakültesinden mezun olarak meslek hayatlarına ilk adımı atacak olan öğrenciler ile fotoğraf çektirdi.

30 Nisan 2019, Salı 1185 kez görüntülendi