Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 5 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) öncesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü tarafından “Sınav Koordinasyon Kurulu” (SKK) toplantısı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş başkanlığında yapıldı.

AKÜ Rektörlük makamında gerçekleştirilen toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile birlikte Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser ve ÖSYM İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Mutlu katıldı.

Toplantıda sınavın yapılacağı binalarda ve çevresinde güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, il sınav merkezinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak tedbirler, il merkezinde ulaşıma engel olan durumların giderilmesi, sınav süreleri içerisinde elektrik ve su kesintisinin yapılmaması, sınav binası çevrelerinde sesli yayın yapılmaması ve gürültü çıkarılmaması, T.C. kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar için sınav günü saat 07.00’dan sınav başlangıç saatine kadar nüfus müdürlüğünün ve ilgili ödeme işlemleri için PTT müdürlüğünün açık bulundurulması, konvoy oluşturulmaması ve il genelinde sesli ilan ve duyuru yapılmaması kararı alındı.

Afyonkarahisar ilinde ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü bilgilerine göre; 4 binada ve tek oturumda gerçekleştirilecek Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına, 5 Mayıs 2019 tarihinde yaklaşık 2 bin 78 aday katılacak ve sınavda 70 personel görev yapacak.

02 Mayıs 2019, Perşembe 438 kez görüntülendi