Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi düzenlenen törenle ikinci mezunlarını verdi.

97 öğrencinin mezun olduğu Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törene Afyonkarahisar Vali V. Dr. Mehmet Boztepe, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen, Afyonkarahisar Barosu Başkan V. Av. Ömer Faruk Aksoy, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İsa Sağbaş,  BORUSAN Kocabıyık Vakfı temsilcisi Abdürrahim Korukçu, AKÜ öğretim elemanları ile öğrenci ve yakınları katıldı.

Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, 97 adalet ışığını adalet koridorlarına göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Velilere seslenen Bayraklı, “4 yıl önce bizlere bıraktığınız emanetleri bugün sizlere birer adalet ışığı olarak teslim ediyoruz. Bilim insanlarının en büyük eseri olan bu genç dimağlarla gurur duyuyoruz. Ne kadar sevinseniz azdır. Ancak işiniz henüz bitmedi. Evladınızın bir iş sahibi olabilmesi için geçirmeniz gereken evreler var. Sabırlı olmanızı dilerim. Emeklerinizin karşılığını alacağınıza inancım tamdır” diye konuştu.

Hukuk Fakültesine yardımlarını esirgemeyen kişi ve vakıflara teşekkürlerini ileten Bayraklı, şunları söyledi:

“BORUSAN Vakfının değerli temsilcileri başta merhum Asım Kocabıyık Beyefendiyi rahmetle anarak sayın vakıf yöneticilerine fakültemize olan ilgilerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu yardımların devam etmesini diliyorum. Fakülte olarak ne zaman başımız sıkışsa başvurduğumuz kimseler var. Bizlere sessiz sedasız destekleriyle her zaman canlılık katan kıymetli dostum iş adamı sayın Adnan Demirel’e, Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin’in şahsında Afyonkarahisar Barosuna, ilimizde mesleklerini icra eden tüm avukatlarımıza özelliklede Av. Serdar Avcı ve Av. Hüseyin Sezen’e sonsuz teşekkürler ediyorum. İlimizin bütün aktörleri Hukuk Fakültemiz için destekler sunuyorlar. Öğrencilerimize kucak açan maddi manevi katkılarını esirgemeyen Afyonkarahisar Valimize, Vali Yardımcılarımıza, milletvekillerimize, başsavcılığımıza da hürmetlerimizi sunarak saygılarımı arz ediyorum. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı iken de fakültemizden gelen talepleri her daim karşılayan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve ekibine bizleri bugün burada yalnız bırakmadıkları için minnettar olduğumuzu ifade etmek isterim.”

Toplumun ortak değerlerini takip etmelisiniz

Konuşmasının son kısmında mezun öğrencilere seslenen Bayraklı, “Bugün mutlu gününüz artık mezunsunuz. Sizleri adaletin koridorlarına teslim ederken bu toplumun ortak değerleri olan ve kültürümüzü oluşturan bilgi kaynaklarını sürekli irdelemeli ve takip etmelisiniz. Toplumuzun din, ahlak ve adaletleri ile adetleri ve kanunlarımız, Atatürk ilkelerimiz adalete erişmede kullanacağınız araçlar olacaktır. Bu nedenle bunları sürekli okuyarak kendinizi geliştirmelisiniz. Vereceğiniz  karalar sizleri mutlu etmesini istiyorsanız, toplumun ortak değerleri olan birikimleri edinmelisiniz. Şunu unutmamalısınız ki başka Türkiye yok. Devleti baş tacı edip yüceltmelisiniz. Yolunuz açık ve hedefleriniz hep adalet olsun” şeklinde konuştu.

“Adalet hayattır”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise adaletin hayat olduğunu belirtti. Karakaş, “İnsanlığa, toplumumuza ve ülkemize hayat verecek olan mesleğe adım atacağınız için de ayrıcalıklı ve özellikli olduğunuzun altını çizmek istiyorum. Öğrencilerimizin anneleri, babaları ve yakınları kuşkusuz bugünkü törenin en mutlu insanları sizlersiniz. Yıllarca emek verdiğiniz gerektiği zaman özveri de bulundunuz. Kendinizden eksilterek verdiniz. Büyük bir emeğin ürününü almak üzere buradasınız. Ne kadar gurur duysanız haklısınız; bu haklı gururu doyasıya yaşayınız” dedi.

“Türkiye hukuk ve adalet açısından zorlu sınavlardan geçti”

Mezun öğrencilere seslenen Karakaş, mezuniyetin bir son değil bir başlangıç olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Yeni bir hayata yelken açmış bulunuyorsunuz. Bu yelkene karşı çok yönlü şiddetli rüzgarlarla karşılaşacaksınız. Geminizi hangi limana yaklaştıracağınıza kendiniz karar vereceksiniz. Bu kararınızı oluştururken mutlaka edindiğiniz birikim, tecrübe, hocalarınızın ve ailenizin emekleri size yardımcı olacak ve yol gösterecektir. Yeni yelken açmış olduğunuz hayatta sizlere başarı dolu bir yolculuk diliyorum. Türkiye, hukuk ve adalet açısından zorlu sınavlardan geçmiş bir ülke. En son hepimizin bildiği ve yaşadığı hain 15 Temmuz sonrası süreçte hukuk ordusunun, adalet neferlerinin çok zorlu ve başarılı sınavlar verdiğini biliyoruz. Tabi ki zorlu ve başarılı sınav verenlerin yanında hayata, topluma, yaşam kaynağı olan ve hayat sunan meslek erbabı kişilerin yanlışlar yaptığını da biliyoruz. Burada bizim önümüzü aydınlatacak olan hukukun temel ilkeleridir. Temel hukuk öğretisi olmalıdır. Bunu gerçekleştirirken toplumuzun, medeniyetimizin, inancımızın, milli ve manevi değerlerimizin temel kaynaklarından da feyizlenmemiz gerekir. Hukukun temel ilkelerini, hukuk öğretisini bunlarla sentezleyebildiğimiz ölçüde bu topluma faydalı olabileceğiz diye düşünüyorum. Mezun olacak öğrencilerimize yolunuz ve bahtınız açık olsun diliyorum.”

“Hukuk fakültesini seçmekle doğru tercih yaptınız”

Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Ali Özkaya ise 30 yıl önce mezuniyet hatırasını yaşadığını dile getirdi. Hukukun  dünyanın en güzel mesleklerinden biri olduğunu söyleyen Özkaya, “Hakikaten tarih boyunca insanları ve toplumları etkileyen en önemli meslek. Çocuklarınızı hukuk fakültesine göndererek doğru seçim yaptınız. Ancak hayatında önemli bir noktasındasınız. Şu 2-3 yıl sizin için çok önemli bundan sonraki 30-40 yıllık meslek hayatınızdaki tercihiniz, evlilik hayatınız, iş hayatınızın hepsi bu 2-3 yıl içinde belirlenecek. O sebeple de bugüne kadarki sarf ettiğiniz eforun en az bin mislini sarf etmeniz lazım. Çünkü bundan sonraki bütün süreci bu belirleyecek” dedi.

Her aileden bir avukat

Her ailede bir hukukçu olduğunu ve rekabetin arttığını ifade eden Özkaya, sözlerine şöyle devam etti:

“Eskiden derlerdi ki her aileye bir hukukçu şart. Şimdi her aileden bir avukat oldu. Dolayısıyla da ciddi bir rekabetle de karşı karşıyasınız. Onun içinde bireysellik ve gayret olağanüstü önemli. Bu saatten sonra değerli meslektaşlarımız iyi bir iş yaptınız ama gayret etmek ve çok çalışmak lazım. Adaletin olduğu yerde hayat olur. Buna çok önem vermeniz gerekiyor. Hukukçular tuzdur. Atalarımız der ya tuz koktu mu her şey kokar. O sebeple bireysel olarak aleyhine de olsa bulunduğunuz gurubun aleyhine de olsa savunduğunuz fikirlerin aleyhine de olsa haktan ve doğruluktan hiç şaşmamaya gayret etmemiz lazım. Eğer öyle hukukçuları ortaya çıkarırsak onlar toplumdaki yapılan yanlışları da düzeltir. İnşallah siz değerli meslektaşlarımızı öyle hukukçular olarak görüyor ve kabul ediyoruz.”

Adalet duygusundan ve vicdanınızdan şaşmayın

Afyonkarahisar Vali V. Dr. Mehmet Boztepe ise hukuktan mezun olan öğrencilerin geniş bir iş yelpazesi olan diplomayı hak ettiklerini söyledi. Boztepe, “Ama bu diploma bu fakülteden almış olmanız vesilesiyle ve aynı zamanda sizlerin görev alacağı gerek hakimlik, savcılık, kaymakamlık, valilik, gerekse de avukatlık olsun her yerde siz Afyonkarahisar’ı ve Afyon Kocatepe Üniversitesini temsil edeceksiniz. Dolayısıyla görev yaptığınız alanda veya şu an okuduğunuz ve bizim okuduğumuz zamandaki hukuk mevzuatının birçoğu değişti. Ama hakim olan tek şey hukukun evrensel nitelikleri, hukuk devleti ilkesi, adalet kavramı ve vicdandır.  Ömür boyunca görev yaptığınız her aşamada adalet duygusundan ve vicdanınızdan sapmayacağınıza dair sonsuz inancımızla hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

BORUSAN Kocabıyık Vakfı temsilcisi Abdürrahim Korukçu ise vakıf olarak desteklerinin ve dayanışmalarının devam edeceğini söyleyerek mezun öğrencileri tebrik etti.

Konuşmaların ardından Hukuk Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı dönem üçüncüsü Alp Esat Cansel, dönem ikincisi Gamze Sarıgül ve dönem birincisi Mehmet İlarslan’a temsili diplomaları AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından verildi. Tören, halk oyunu gösterisi, genç hukukçuların hukuk yemini etmesi, müzik dinletisi ve slayt gösterilerinin ardından mezun öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

02 Mayıs 2019, Perşembe 839 kez görüntülendi