Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi 2018-2019 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İsa Sağbaş ile birlikte öğretim üyeleri, sektör temsilcileri ve öğrenci aileleri katıldı.

Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinde dereceye giren öğrencilere günün anısına plaket ve teşekkür belgelerinin verildiği törende öğrencilerin hazırlamış olduğu zeybek gösterileri sunulduktan sonra bölümlere ait sinevizyon gösterileri katılımcılarla paylaşıldı.

“Sizin başarınız bizim ödülümüz”

Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Baytok öğrencilere gelecek hayatları ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Baytok, şöyle konuştu:

“Hayat yolculuğunda en önemli aşamalardan birisine geçiyorsunuz. Şu ana kadar hayatınız provalarla geçti. Artık sahneye çıkma zamanı. Marcus Aurelius’un söylediği gibi ‘kazanç ve güvenliği sağlayan şey kumar değil, planlamadır.’ Bu söz zaman yönetiminin önemini ve şans ve tesadüf diye bir şey olmadığının hatırlatmasıdır. Yapmanız gereken çok çalışmak, sürekli gelişmek ve çevrenizi geliştirmek olmalıdır. Yaptığınız işe hak ettiği değeri verin. Hangi kademeden başlarsanız başlayın işinizi en iyi şekilde yapın. Öğrenmenin akıntıya karşı kürek çekmek olduğunu ve bu çağın bilgi çağı olması nedeniyle bilginin güç olduğunu unutmayın. Vicdan sahibi, erdemli, etik düşünceye sahip bireyler olarak hayattaki rollerinizi oynayın. Sahip olmadığınız şeylere üzülmeyin, çünkü sahip olduklarına sevinen insan akıllı bir insandır. Basamakları teker teker çıkın, çünkü en hızlı tüy yükselir. Ve unutmayın adam olmak cinsiyet meselesi değil şahsiyet meselesidir. Bu nedenle öncelikle insanlık ile ilgili sıfatlarınızı büyütün. Sizin başarınız bizim ödülümüz olacaktır. Başarılarınızla bizleri onurlandırın.”

Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elbeyi Pelit ise bölümün ilk mezunları olan öğrencilere yaptığı konuşmada, öğrencilerin 4 yıl boyunca yapmış oldukları paylaşımlardan ve sosyal faaliyetlerden bahsetti. Pelit, başarının ancak çalışkanlık, disiplin ve ahlaki değerlerin sürdürülmesiyle geleceğini ve devam edeceğini belirterek, ailelerin vermiş oldukları emeklere karşılık haklarının ödenemeyeceğini söyledi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Asuman Pekyaman ise öğrencilere seslendiği konuşmasında “Birbirinden kıymetli öğrencilerimiz okulumuzu tercih ederek, bizim öğrencilerimiz olduğunuz için çok şanslıyız. Sizlerin hem kendiniz hem de ülkeniz için çok güzel işler yapacağınıza, iyi ve dürüst insanlar olarak yaşamınıza devam edeceğinize ve nice başarılara imza atacağınıza inanıyorum. Artık sizlerde Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Turizm Fakültesi ailesinin bağı kopmayacak birer ferdisiniz. Sizleri sevgiyle uğurlarken bir kez daha tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Turizm İşletmeciliği Bölümünden 150, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden 157, Turizm Rehberliği Bölümünden 56 öğrencinin mezun olduğu tören sonrası Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından hazırlanan ve Turizm İşletmeciliği öğrencileri tarafından servis edilen ikramlar törene katılan misafirlere sunuldu.

07 Mayıs 2019, Salı 610 kez görüntülendi