Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü ilk mezunlarını verdi.

2001 yılında kurulan, 2015-2016 akademik yılında ise normal ve ikinci öğretim olarak eğitim-öğretime başlayan Afyon Kocatepe Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencileri ilk kez kep atarak mezun oldular.

Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine; öğrenciler, öğretim üyeleri, yöneticiler ve Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kasım Turhan katıldı. Törende bir konuşma yapan Felsefe Bölüm Başkanı Doç. Dr. İrfan Görkaş, felsefenin ülkemiz ve insanımız için önemli olduğunu belirterek öğrencilerin İslam medeniyetinin kayıp hikmetinin yolcuları olduğunu ifade etti. Görkaş, “Ünlü bir şairimizin ‘Her şey akar; su, tarih, yıldız, insan ve fikir’ cümlesindeki gibi, öğrencilerimiz felsefe yolunda aktılar, kısa sürede dört yıllık eğitimlerini tamamladılar. Felsefeci kimliğini almaya hak kazandılar. Felsefe yolculuğuna çıkmaya hazırlar. Öğrencilerimi kutluyorum” dedi. Görkaş, “Felsefeci kimliğini layıkıyla temsil edeceklerine inanıyorum. Bir felsefeci için aslolan; ülkesiyle, milletiyle, devletiyle hareket edebilmek, felsefenin sorunlarına yararlı çözümler sunabilmektir” diye konuştu.

Tören AKÜ öğretim üyeliğinden emekli olan Felsefe Bölümü Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kasım Turhan’a plaketinin verilmesi ve bölüm birincisinin konuşmasının ardından kep atılması ile son buldu.

11 Haziran 2019, Salı 937 kez görüntülendi