Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 15-16 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü tarafından “Sınav Koordinasyon Kurulu” (SKK) toplantısı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş başkanlığında yapıldı.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile birlikte Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser ve ÖSYM İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Mutlu ile Emirdağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız katıldı.

Toplantıda sınavın yapılacağı binalarda ve çevresinde güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, il sınav merkezinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak tedbirler, il merkezinde ulaşıma engel olan durumların giderilmesi, sınav süreleri içerisinde elektrik ve su kesintisinin yapılmaması, sınav binası çevrelerinde sesli yayın yapılmaması ve gürültü çıkarılmaması, T.C. kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar için sınav günü saat 07.00’dan sınav başlangıç saatine kadar nüfus müdürlüğünün ve ilgili ödeme işlemleri için PTT müdürlüğünün açık bulundurulması, konvoy oluşturulmaması ve il genelinde sesli ilan ve duyuru yapılmaması kararı alındı.

Afyonkarahisar ilinde ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü bilgilerine göre; 47 binada ve 3 oturumda gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavına, 15-16 Haziran 2019 tarihinde yaklaşık 16 bin 713 aday katılacak ve sınavda 2 bin 96 personel görev yapacak.

14 Haziran 2019, Cuma 491 kez görüntülendi