Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi dekanlığı için devir teslim töreni düzenlendi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın da katıldığı devir teslim töreninde Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Murat Peker,  görevini Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ali Gazel’e devretti. Ayrıca devir teslim töreninde Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Celal Demir, Prof. Dr. Gürbüz Ocak, Prof. Dr. Nusret Koca ile birlikte akademik ve idari personel yer aldı.

Düzenlenen törenle görevi devreden Prof. Dr. Murat Peker, her başlangıcın bir bitişi olduğunu ifade etti. İdari görevlerin akademisyenler için belli bir süreden sonra biten görevler olduğunu dile getiren Peker, “Asli vazifemiz neticede öğretim üyeliği. Burada idari görevlerde bulunduğumuz süre içerisinde elimizden geldiği kadar herkesi kucaklayıcı, kapsayıcı faaliyet yürütmeye çalıştık. Elimizden geldiği kadar insanların birlik beraberlik içerisinde olmasını istedik. Bu noktada mutlu ve huzurlu olmalarını istedik. Bunu yapmaya çalıştık. Bu bir bayrak yarışı. Ben bayrak yarışı diyorum. Çünkü bayrağı alan ne kadar ileri götürür ve sonrasında da teslim ettiği anda daha ileri götürülmesini sağlarsa o kadar etkili ve faydalı olacaktır” diye konuştu.

“Birlik beraberlik içerisinde fakültemizi daha ileri taşıyacağız”

Düzenlenen törenle görevi devralan Prof. Dr. Ahmet Ali Gazel ise yaptığı teşekkür konuşmasında ağır bir sorumluluk aldığını söyledi. Gazel, “Bu sorumluluğun farkındayım. Elimden geldiği kadar bu makamı layığı ile temsil etmeye çalışacağım. Özellikle Murat hocama teşekkür etmek istiyorum. Dekanlığı sürecinde fakültemize önemli katkılar sundu. Kurumsallaşmasında önemli bir çaba sarf etti. Belirli bir noktaya getirdi. Bayrak yarışı dedi. Bayrağı o kadar ileri götürdü ki bizim o bayrağı alıp iki kat çaba sarf etmemiz gerekiyor. Hocamızın kurumsallaştırdığı fakültemizde biz birlik beraberlik içerisinde fakültemizi daha ileriye taşıyacağımıza ben inanıyorum” dedi.

İz bırakanlar adından söz ettirir

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise kurumların belli bir hafızasının oluşması ve kurumsal kimliğe sahip olması noktasında yöneticilerin önemli olduğunu ifade etti. Kurumlarda iz bırakanların daha sonra adından söz ettirdiğini belirten Karakaş, “Bu anlamda fakültenin bir öğretim üyesi olarak Murat hocamız fakültesine sahip çıktı ve belli bir noktaya getirdi. Bu bağlamda Murat hocama emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ahmet Ali hocama da yeni görevinden dolayı başarılar diliyorum. Bu süreci bu seviyeyi daha üst noktalara taşıyacağına inanıyoruz. Onun için böyle bir görev kendisine tevdi edildi. Bu görev değişimleri bir bayrak yarışı, bir nöbet değişimi” diye konuştu.

Devir teslim törenlerinin kurumsal çerçevede yapılması gerektiğine inandıklarını söyleyen Karakaş, “Bu anlamda fakülte ve enstitülerdeki değişimlere katılacağımı ifade ettim. Bu gerçekten kurumların dışa yansıyan yüzünü de göstermesi açısından önemli. Ama her şeyden önemlisi görevin sağlıklı bir şekilde teslim edilmesi, barış ve huzur içinde de teslim alınması geleneğini biz yerleştirmeye çalışıyoruz. Çünkü yeni gelecek arkadaş burada icraat yapacak. Kafasının rahat olması, huzurlu ve gerilimde uzak bir şekilde görevine başlamasını önemsiyoruz” dedi.

“Öğrenci odaklı bir eğitimi önemsiyoruz”

Her fakültenin ve her birimin kendine göre niteliklerinin olduğunu dile getiren Karakaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Eğitim fakültesinin de kendine göre bir niteliği var. Önemli bir konumu var. Tabi dışa yansıyan yüzü ile çok öne çıkan bir fakülte olmayabilir. Ama eğiticilerin eğitiminin yapıldığı, insan yetiştirenlerin yetiştirildiği fakülte olması açısından oldukça önemli. Burada kaliteli bir eğitimin verilmesi, kaliteli öğretmenlerin yetirilmesini önemsiyoruz. Bu açıdan yöneticilerimizin bu hususa dikkat ederek eğitimin kalitesini daha üst noktalara getirmesini arzuluyoruz. Bizim vizyonumuz içerisinde sunduğumuz en önemli başlıklardan birisi öğrenci odaklı bir eğitimin uygulanması. Eğitim fakültesi de bu vizyonun gerçekleşmesinde önemli bir yer teşkil ediyor. Bunun dışında yine bizim yönetim felsefemizi belirleyen ilkelerden olan adalet ve emek. Biz adalet ve emeğe inanıyoruz. Yönetimimizi bu şekilde tesis etmeye çalışıyoruz. Birimlerdeki yöneticilerimizin de bu ilkelere uyumlu olacağını ve olması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü adaletin olmadığı yerde haksızlık olur. Emeğe saygı gösterilmeyen yerde motivasyon kaybı olur ve mutsuzluk olur. Biz hem saygının hem de başarı ve mutluluğun birlikte olacağına inanıyoruz. Bu şekilde yönetim tesis etmeye çalışıyoruz.”

Konuşmaların ardından devir teslim töreni, çiçek takdimi ve akabinde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

25 Haziran 2019, Salı 824 kez görüntülendi