Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Maliye Bölümü 2018-2019 eğitim-öğretim yılı lisansüstü öğrencilerine mezuniyet töreni düzenlendi.

İbrahim Küçükkurt konferans salonunda gerçekleştirilen törene AKÜ İİBF Maliye Bölüm Başkanı ve Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İsa Sağbaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Elbeyi Pelit, öğretim üyeleri ile öğrenci aileleri katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Maliye Bölümü Yüksek Lisans Mezunlarından Afyonkarahisar Salar Belediye Başkanı Cengiz Taşpınar, Yerel Yönetimler ve Maliyesi adına tezsiz yüksek lisans programına bulunduğu görev gereği hiç düşünmeden katıldığını ifade etti. Taşpınar, “Geçirdiğimiz dönem boyunca gerek öğrendiklerimiz gerekse diğer sınıf arkadaşlarımızın tecrübe aktarımları gerekse hocalarımızın yerel yönetimlere bilimsel anlatımı da eklediğimde çok faydalı bir iş yaptığımı söyleyebilirim. Üniversitemizin yerel yönetimler adına bundan sonra daha geniş katılımlı ve bu dönemden alınacak tecrübe ile ileriki dönemlerde daha güzel işler yapacağından eminim” diye konuştu.

Kastamonu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Savaş ise lisans programını bitirdikten sonra gerçekleştirmek istediği bir hedefinin olduğunu söyledi. Savaş, “Ya ikinci üniversite okuyacaktım ya da yüksek lisans yapacaktım. Ama  önce askerlik sonra da memuriyet hayatı başlayınca bu hedefimizden biraz uzaklaştık. Lisans eğitiminden sonra 11 yıl geçti ve birden aklıma geldi ve kaldığımız yerden devam edelim dedik. Sonra da nasip oldu” dedi.

Vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunmak

Afyonkarahisar Defterdarlığı Kocatepe Vergi Dairesi Müdürlüğü Gelir Uzmanı Kadir Davaslı ise Maliye Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuru yaparken 3 temel amacının olduğunu dile getirdi. Davaslı, “Bu 3 temel amacımdan birincisi, mesleğimle ilgili bilgileri sürekli taze tutmak ve kendimi mesleki anlamda geliştirebilmek. İkinci amacım bilimi, ilmi ve hukuku sürekli öğrenmeyi kendisine amaç edinen bir kişi olarak akademik çevrelerle iletişimimi sıkılaştırabilmek ve sürekli iletişim halinde kalabilmekti. Üçüncü amacım da kamu hizmet sunucusu olarak hizmet verdiğimiz mükelleflere, paydaşlara ve vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet sunabilmek daha farklı bir pencereden bakabilmek amacıyla yüksek lisans programını tercih etmiştim” ifadelerini kullandı.

Edindiğimiz bilgileri uygulayacağız

Avukat Şükrü Güven ise yaptığı konuşmada hayatın içinde olan insanlar olarak öğrendiklerini uygulayacaklarını ifade etti. Güven, “Bizlere bu eğitim döneminde bildiklerini en iyi şekilde anlatmak için çaba sarf eden ve bizim iyi insanlar olarak iyi bilgi donanımıyla yetişmemiz için bize yardımcı olan bütün hocalarıma öğrettikleri her kelime için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mutlaka biz hayatın içinde olan insanlarız. Edinmiş olduğumuz bilgileri hayatımızda uygulayacağız, hayatımızı bu şekilde devam ettireceğiz” diye konuştu.

Tören AKÜ için bir ilk

AKÜ İİBF Maliye Bölüm Başkanı ve Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İsa Sağbaş ise törenin Afyon Kocatepe Üniversitesi için bir ilk olduğunu söyledi. Maliye bölümü hakkında bilgiler veren Sağbaş, “Afyon Kocatepe Üniversitesi Maliye Bölümü 1974 yılından beri eğitim vermektedir. Bu yıl 41. dönem mezunlarımızı verdik. Donanımlı ve tecrübeli bir akademik kadroya sahibiz. 9 öğretim üyesi ve 7 araştırma görevlisi ile hizmet vermekteyiz. KPSS sınavlarında 25. sırada aldığımız lisans öğrencilerini 7. sıraya yükselttik. Maliye yüksek lisans programımız 1993 yılından beri eğitim vermektedir. Maliye tezli yüksek lisansta 67, tezsiz de 18, mali hukukta 23 olmak üzere toplamda 108 öğrenci mezun verdik. Şu an da aktif 128 yüksek lisans öğrencimiz bulunmakta. Doktora programımızda ise 17 öğrencimiz bulunmakta” dedi. Törenin düzenlenme hikâyesini anlatan Sağbaş, şunları söyledi:

“Bugünkü programımızın hikâyesi var. Yerel Yönetimler ve Maliyesi Tezsiz Yüksek Lisans öğrencilerimiz eğitime başladıktan sonra ısrarla mezuniyet töreni istediler. Biz bunu kulak ardı ettik. Çünkü yüksek lisans öğrencilerine yönelik böyle bir uygulamamız yok. Bundan birkaç hafta önce Salar Belediye Başkanı Cengiz Bey ziyaretime geldi. “Hocam, çocuğum ‘baba ne zaman kep atacaksınız’ diye merak ediyor” diye bir soru sordu. Bunun üzerine hızlı bir şekilde organize olduk. Bölüm Başkan Yardımcım Ceyda Kükrer bu organizasyonda sağ olsun emeği var. Hızlı bir şekilde mezun öğrencilerimizle irtibat kurdu. Onları davet ettiler. Birçoğu uzak yerlerden geldi. Birçoğu iznini böldü. Hepsine teşekkür ediyorum”

Geniş kapsamlı mezuniyet töreni düzenlenecek

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Elbeyi Pelit ise anabilim dalları bazında daha geniş kapsamlı mezuniyet töreni düzenlemek istediklerini söyledi. Pelit, “Mutlaka bu geleneği sürdürmek enstitümüze düşüyor. Önümüzdeki seneden başlamak üzere tüm anabilim dalları bazında daha geniş kapsamlı organize etme gereği ortaya çıkmıştır. Bunun sözünü şimdiden vermiş olalım. Üniversitemiz enstitü programlarında sosyal bilimler alanında disiplinler arası anlayış bağlamında şekillenen yeni yönelimleri dikkate alan bir vizyon oluşturmaya çalışılmaktadır. Enstitümüz kuruluşundan bu yana öğrencilerimize sayısı her yıl artan nitelikli öğretim üyeleri ile daha iyi eğitim olanakları sunmaya devam etmektedir” dedi.

Sosyal Bilimler Enstitüsünün faaliyetlerini paydaşlarıyla yerel ve ülke çapında paylaşarak sürdürdüğünü ifade eden Pelit, şunları kaydetti:

“Enstitümüzde hali hazırda 20 anabilim dalı ve bu anabilim dallarına bağlı 33 programda bunların 10 doktora programı ile 2019 yılı itibari ile toplam 1.287 tezli yüksek lisans 72 tezsiz yüksek lisans ve 186 doktora öğrencisi olmak üzere toplam 1.545 öğrenci öğrenimini sürdürmektedir. Kuruluşundan şu ana kadar olan sürede de tüm programlar itibari ile enstitümüzden 3 bin 329 öğrencimiz mezun olmuştur. Enstitümüz her geçen dönem gelişimini artırarak sürdürmektedir. Enstitümüz kuruluşundan günümüze kadar olan zaman zarfında şimdiye kadar görev yapmış hocalarımızın katkısı kuşkusuz önemlidir.”

Konuşmaların ardından mezuniyet töreni öğrencilere anı belgesinin verilmesi ve ardından kep atımı ile sona erdi.

23 Temmuz 2019, Salı 1291 kez görüntülendi