Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Sandıklı Meslek Yüksekokulu tarafından, 2019-2020 eğitim öğretim yılında üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere yönelik oryantasyon eğitim programı düzenlendi.

Sandıklı Park Termal Otel’de gerçekleştirilen eğitime Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Sandıklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Esra Tekel, Sandıklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür V. Hasan Kaşdaş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Abdullah Ender Aydoğmuş, Sandıklı Kent Konseyi Başkanı Hasan Hüseyin Baykal, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Program, Sandıklı Belediyesi tarafından Sandıklı’nın tarihi ve kültürel yerleri olan Kent Meydanı, oyuncak müzesi, konaklar, bedesten çarşısı, kültür evi ve Yunus Emre gezisiyle başladı. Sandıklı Park Termal Otel’de “Hoş geldiniz Sucuk Barbeküsü” sonrası ise oryantasyon eğitimine geçildi.

Programın açış konuşmasını yapan Sandıklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar, oryantasyon eğitiminin dışında yeni bir akademik yılın daha başlangıcını kutladığını ifade etti.  Tüm başlangıçlar gibi yeni akademik yılında yeni bir merak, yeni bir umut, heves ve coşku demek olduğunu söyleyen Gürpınar, “Önümüzde uzun bir yol var. Bir adımla bu yolu tüketmek mümkün değil ama hedeflere varabilenler yalnızca yürüyenlerdir. Hep birlikte doğru yolda yürüyeceğiz ve böylelikle bilim ve insanlığı kucaklaştıracağız” dedi.

“Hayalleriniz büyük adımlarınız realist olsun”

Öğrencilere iyi bir insan olmalarını, memleketine ve milletine faydalı birer birey olarak hayatlarını devam ettirmeleri gerektiğini belirten Gürpınar, “Hayalleriniz büyük, adımlarınız realist olsun. Sizlere sunulan imkanların kıymetini bilerek karşınıza çıkan engelleri aşacağınıza, çok çalışarak hedeflerinize ulaşacağınıza ve kendiniz aydınlanırken etrafınızı da aydınlatacağınıza inancım tamdır. Ülkemizin geleceğini, tarihini sizler yazacaksınız.  Milletimiz sizlerden çok şey beklemektedir” diye konuştu.

Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Esra Tekel ise 2017-2018 eğitim öğretim yılında 40 öğrenciyle eğitime başladıklarını ve bugün 250’ye yakın bir öğrenci kapasitesine ulaştıklarını ifade etti. Yeni programlar için gerekli çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Tekel, oryantasyon programı ile öğrencilerin hem Sandıklı Tanıma fırsatı bulduklarını hem de okulun genel işleyişi hakkında bilgiye sahip olacaklarını ifade etti.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ise konuşmasında üniversite öğrencilerinin her zaman arkasında olduklarını, belediye ve kaymakamlık olarak ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını ifade etti. Çöl, kendisinin de bir eğitimci olduğunu ifade ederek, öğrencilerin sıkıntılarını en aza indirmek, onlara rahat edecekleri imkânları sağlamak için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Sandıklı yaren kenti

Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop ise Sandıklı’nın bir yaren kenti olduğunu ifade etti. Tortop, “Yaren demek; arkadaş demek, dost demek hoş sohbet demek. Burada kendinizi evinizde gibi hissedeceğinizden şüphe duymuyorum. İnanıyorum ki zamanla hepiniz bu şirin ilçeyi seveceksiniz. Sizlerin bizim gönül elçimiz olmanız bizi mutlu edecektir” ifadelerini kullandı. Her bilinmeyenin insanlarda bir ürkeklik ve korku duygusu yaşatacağını söyleyen Tortop, “Öğrenciler yaşadıkları çevre hakkında bilgi sahibi olmaları halinde sorunlarla kolaylıkla başa çıkabilirler. Buradaki başarınızın sürekliliği için sizlerin okul ve çevrenizi, hocalarınızı iyi tanımanız, okulun rutin işleyişi hakkında bilgi sahibi olmanız çok önemli. Artık sizler de bizim misafirimizsiniz. İlçemiz asayiş açısında çok sıkıntılı bir yer değil. Buna rağmen herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığınızda ben, sayın başkan ve hocalarınız ile irtibata geçebilirsiniz. Kapılarımız size her daim ardına kadar açık olacaktır” şeklinde konuştu.

Program, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Abdullah Ender Aydoğmuş, Sandıklı Kent Konseyi Başkanı Hasan Hüseyin Baykal’ın sunumlarının ardından öğretim elemanlarınca verilen oryantasyon eğitimiyle son buldu.

25 Eylül 2019, Çarşamba 562 kez görüntülendi