Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi 2019-2020 akademik yılının başlaması nedeniyle, Doç. Dr. Özcan Zorlu’nun Akademik Oryantasyon dersi kapsamında 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon eğitim programı düzenlendi.

Oryantasyon eğitimi kapsamında konuşma gerçekleştiren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş; birinci sınıf öğrencilerine Afyonkarahisar, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm Fakültesi sınav süreçleri ve Turizm Fakültesinde yıl boyunca gerçekleşen etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Sağbaş, tüm akademik ve idari personelin her zaman öğrencilerin yanlarında olacağını, öğrencilerin herhangi bir problemle karşılaşması durumunda rahatlıkla tüm akademik ve idari personelle iletişim kurabileceklerini belirtti.

Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elbeyi Pelit ise Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri için hem rehberlik eğitimine hem de mesleğe yönelik tavsiyelerde bulunup, birden fazla dilin konuşulmasının günümüz şartlarında zorunlu hale geldiğini vurguladı. Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Baytok ise Almanya Stajı (ZAV) süreciyle ilgili bilgiler verip, öğrencilere büyük imkânlar ve avantajlar sunulduğunu söyledi.

Oryantasyon dersi hakkında

Turizm Fakültesinde 14 hafta boyunca 1. sınıf öğrencilerine ders olarak okutulan oryantasyon dersi kapsamında, öğrencilerin eğitimleri boyunca karşılaşabilecekleri her türlü süreç ve işlemler hakkında bilgi verilmekte, il içi ve il dışı birçok gezi ve etkinlik gerçekleştirilmektedir. Bu vesileyle, öğrencilerin yaşadıkları şehri kolayca tanımaları sağlanmakta ve yaşadıkları şehre alışma süreçleri kısalmaktadır.

04 Ekim 2019, Cuma 497 kez görüntülendi