Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi tarafından iki farklı etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen ilk etkinlikte AKÜ Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Gonca Kılıç nezaretinde Frig Vadisine gezi düzenledi. Frig Vadisinde Ayazini, Yılantaş, Aslantaş, Yunus Emre Tekkesi, Memeç Kayalıkları ve Döğer Beldesinde yer alan kervansarayı gezen öğrenciler, hem gezilen yerler hakkında bilgiler alırken hem de bu alanlarda bulunan çöpleri temizleyerek Afyonkarahisar’ın sahip olduğu kültürel zenginliklerin korunmasına katkıda bulunmaya çalıştı.

Aydın Turist Rehberleri Odası üyelerinden Profesyonel Turist Rehberi Celal Küçük’ün misafir edildiği ikinci etkinlikte ise öğrencilere turist rehberliği ile ilgili bilgiler verildi. Düzenlenen etkinlikte mesleğe nasıl başladığını anlatan Küçük, daha sonra ise diller üzerine yaptığı konuşmada dil ailelerine ve dillerin tarihsel süreç içerisinde geçirmiş olduğu değişimlerle ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Etkinlik sonrasında Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özcan Zorlu tarafından Celal Küçük’e plaket takdim edildi.

14 Ekim 2019, Pazartesi 347 kez görüntülendi