Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çocuk Orkestrası üyelerinden olan Berkay Kiraz sahneli derslikte solo keman konseri verdi.

İlk keman eğitimine 2015 yılında Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) projesi kapsamında başlayan genç sanatçı, 2016 yılında Prof. Dr. Emel Funda Türkmen yönetimindeki AKÜ Çocuk Korosunda, 2017 yılında ise AKÜ Çoksesli Çocuk Korosunda korist ve solist olarak yer aldı. Proje kapsamında keman çalışmalarını AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen ve Öğretim Elemanı Filiz Yıldız, Arş. Gör. Gonca Görsev ve Müzik Öğretmeni Gülşah Tazegül ile sürdürdü. Müzikle il içi ve il dışı birçok konserde görev alan Kiraz, AKÜ Devlet Konservatuvarının düzenlediği birçok etkinlikte aktif olarak görev aldı. Keman eğitimine AKÜ Çocuk-Gençlik Orkestrası kapsamında devam eden ve AKÜ Çoksesli Çocuk Korosu üyesi olan Kiraz, eğitimini 6. sınıf öğrencisi olarak sürdürmektedir.

Ailesi ve konservatuvar eğitimcilerinin yanı sıra birçok sanatseverin bulunduğu konserde Kiraz, hem Batı hem de Türk eserlerine yer vererek izleyicilerden alkış aldı.

15 Ekim 2019, Salı 680 kez görüntülendi