Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) işbirliği ile Avrupa Motosiklet Akrobasi Şampiyonu Foma Kalinin, Afyon Kocatepe Üniversitesinde özel akrobasi gösterisi sergiledi.

Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde gerçekleştirilen gösteriye Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ile Prof. Dr. Murat Peker, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke ve AKÜ personeli ile öğrenciler katıldı.

Gösteri öncesi konuşma yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Dünya Motokros Şampiyonasından sonra, bu sene ilk defa Avrupa Akrobasi Şampiyonasını Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiklerini ifade etti. Zeybek, “Avrupa Akrobasi Şampiyonasında birinci olan Kalinin, pistimizi sevdiği için 3 gün daha Afyonkarahisar’da kalacağını ifade etmiş. Biz de Motokros Federasyon Başkan Yardımcımıza 3 gün misafir edelim ama üniversitedeki gençlerle de Kalinin’i buluşturalım dedik. İsteğimizi kabul etti. Rektörümüzle de görüştük. Şu anda da sizlerle beraberiz. Ben sizlerin adına kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise gösterinin Afyon Kocatepe Üniversitesinde yapılmasından dolayı çok memnun olduğunu söyleyerek, gösterinin gerçekleşmesinde katkısı olanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Avrupa Motosiklet Akrobasi Şampiyonu Foma Kalinin, AKÜ personeli ve öğrencilerine özel akrobasi gösterisini gerçekleştirdi.

Gösterinin ardından Foma Kalinin’e plaket takdim edildi.

Daha sonra ise Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş ile Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş da hazır bulundu.

16 Ekim 2019, Çarşamba 481 kez görüntülendi