29 Ekim – 4 Kasım Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanlığı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Genç Kızılay Topluluğu ortaklığında “Uçurtma Şenliği” düzenlendi.

Barış Manço şölen alanında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında İscehisar Karakaya İlkokulunda eğitim gören 30 öğrenci, öğretmenleri ve AKÜ Genç Kızılay Topluluğu üyeleri nezaretinde uçurtma uçurdu.

Uçurtma Şenliğini güzel bir havada yaptıkları için mutlu olduklarını kaydeden AKÜ Genç Kızılay Topluluğu Başkanı Murat Uysal, öğrencilerin sevinçlerini görmenin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirtti. Uysal, “Geçen yıl da yine İscehisar Karakaya İlkokulu öğrencileri ile beraberdik; okullarını boyamıştık. Yine onlarla olmak bizi çok mutlu etti.  Beraber okulumuzu gezdik, yerleşkeleri gezdik. Onlara meslekler hakkında fikirler verdik. Bugün beraber uçurtma uçuracağız, yemekhanemizde beraber yemek yiyeceğiz, birlikte film izleyeceğiz. Biz onları çok seviyoruz, çok değer veriyoruz. İnşallah onlar da bizleri unutmaz. Bizlerin yerine geçerek birer öğretmen, birer vatansever ve milletsever insan olurlar diye umuyorum” diye konuştu.

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatih Mehmet Okyar ise 30 minik öğrenciyi AKÜ’de misafir ettiklerini belirterek, çocukların yüzündeki mutluluğun her şeye değdiğini ve bu açıdan AKÜ Genç Kızılay Topluluğuna teşekkür ettiğini kaydetti.

Uçurtma Şenliği, öğrencilerin uçurtmalarını uçurmalarının ardından AKÜ Merkez Yemekhanede verilen öğle yemeği ve akabinde Kral Şakir isimli animasyon filmin izlenmesi ile sona erdi.

30 Ekim 2019, Çarşamba 401 kez görüntülendi