Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sultan Dîvânî Uygulama ve Araştırma Merkezinin ev sahipliğinde ve Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezinin destekleriyle Ruhun Dansı etkinliği gerçekleştirildi.

Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Afyonkarahisarlı İş İnsanı İbrahim Alimoğlu ile öğretim elemanları, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Programdan önce konuşma yapan Sultan Dîvânî Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Yunus Emre Uğur, Ruhun Dansı’nın, İslam coğrafyasında milyonlarca insan tarafından, inançlarını yaşama şekli olarak, farklı yollarla canlandırılan ayinlerinden ilham alan kurgusal bir tasavvufi gösteri olduğunu belirtti. Uğur, “Bu özgün gösteri, Anadolu tasavvuf kültürü temeli ile Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya yayılmış, tüm İslam coğrafyasında hayat bulmuş ve tarikatların ayin törenlerinde ve ritüellerinden bir seçkiyi aynı ahenk bütünlüğünde sunmak fikri etrafında şekillendi. Bu ahengin özü Tevhid (Allah’ın Birliği) felsefesidir” dedi.

Türkiye’nin önde gelen Hafız-Kâsidehânlarından olan İsmail Coşar ve Bilal Demiryürek’in de yer aldığı program, plaket töreni ile sona erdi.

26 Kasım 2019, Salı 583 kez görüntülendi