Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İktisat Bölümü tarafından Elektronik Veri Dağıtım Sisteminin (EVDS) tanıtımı ve kullanımı hakkında online eğitim semineri düzenlendi.

Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen eğitim seminerine AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Selçuk Akçay, AKÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Gökhan Demirtaş ile akademik personel ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) çalışanı Uzman Avni Arıkan tarafından Elektronik Veri Dağıtım Sisteminin (EVDS) tanıtımı ve kullanımı, Webinar sistemiyle online olarak katılımcılara anlatıldı. Seminerde EVDS’de yer alan verilerin kapsamı üzerinde duruldu. Uzmanlar için hazırlanan veri tabanı, TCMB dışındaki başka kamu kurum ve kuruluşlarından elde edilen iktisadi zaman serisi verileri de içerdi. Sistemi, kayıtlı kullanıcı olarak kullanmanın avantajlarından bahsedilirken, zaman serisi verilerin formül kullanılarak dönüştürülmesi üzerinde de duruldu. Ayrıca güncel göstergeleri takip etmek isteyen uzmanların veri tabanı ara yüzünü kullanarak EVDS’yi nasıl kendine özgü hale getireceğine ilişkin bilgiler verildi. Seminerde son olarak sistem ile sürekli izlenebilen raporlar oluşturulacağından bahsedilip, EVDS kullanımını artırmak amacıyla kullanıma sunulan mobil uygulamanın özelliklerine değinildi.

27 Kasım 2019, Çarşamba 618 kez görüntülendi