Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesinde eğitim-öğretim hayatına devam eden öğrencilerle bir araya geldi.

AKÜ Sosyal Tesisleri toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Peker ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, AKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Yücel Ocak, daire başkanları ile ilgili birim sorumluları ve öğrenciler katıldı.

Toplantı öncesi konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, öğrencilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı. Hayatı özellikle engelliler için engelsiz kılma adına geliştirilen politikalar doğrultusunda çalıştıklarını ifade eden Karakaş, “Bizim amacımız; arkadaşlarımızı bir araya getirip özellikle kampüs içinde ulaşım alanından hayatın diğer boyutlarına kadar görmediğimiz sorunların, taleplerin veya şikayetlerin var olup olmadığını tespit etmektir. Onları dinlemek, hem de bir araya gelip hasbihal etmek için bu toplantıyı düzenledik. Bu konu ile ilgili çok söylenecek şey var; ama önemli olan icraattır. Bundan sonra da diğer arkadaşlarla birlikte, bir araya gelerek etkinlikler yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“Hepimiz engelli adayıyız”

Engelsiz hayatın önemli olduğunu vurgulayan Karakaş, yapılan çalışmalar hakkında şöyle konuştu:

“Engelsiz hayat önemli. Ülkemiz bu konuda gerçekten önemli yol kat etti. Hem çevrenin düzenlenmesi hem de istihdam alanları ile ilgili hayal edilemeyecek noktalara gelindi. Ancak özellikle toplumun bilinçlenmesi noktasında almamız gereken çok yol var.  Hepimiz birer engelli adayıyız. O bilinçle çevremizi ve dünyamızı böyle şekillendirmemiz ve yaşamımızı böyle dizayn etmemiz gerekiyor. Biz de yönetici olarak bu duyarlılıktayız. Bizim görmediğimiz eksik hususlar olabilir. Her konuda bize ulaşabilirsiniz. Yönetim olarak da öğrenci merkezli, kalite odaklı bir anlayışa sahibiz. Bize kolaylıkla ulaşılabilirsiniz. Öğrencilerimizden, hocalarımızdan, çalışanlarımızdan gelecek taleplere açığız. Çünkü yönetim olarak burada iyi bir ortam oluşturmak ve bunu işletmekle mükellefiz. Bunun içinde bütün iletişim kanallarını açık tutuyoruz.”

“Sorunlarınızla ilgili bize her zaman ulaşabileceksiniz”

AKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Yücel Ocak ise görme sorunu yaşayan öğrencilerle ilgili ders kitaplarının dijital ortama ya da sesli okunan sitemlere aktarılması ile ilgili belirli aşamaya gelindiğini söyledi. Ocak, “Üniversitemizin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker Hocamızın başkanlığında Engelsiz Üniversite Koordinatörlük birimimiz var. Bu birimin içinde sorumlu arkadaşlarımız var. Birebir o birimle ilgili sorunlarınız olduğu zaman, sorunlarınıza çözüm noktasında biz her zaman sizlerin ulaşabileceği durumdayız. Çoğunluğunu sizin oluşturmasını istediğimiz, Engelsiz Kocatepe Topluluğumuz var. Sosyal-kültürel etkinlikler noktasında sizlere daha yakın olacağımız birimlerimiz var. Bundan sonraki arzumuz, bu birimlerle birlikte sizlerle daha fazla bir araya gelebilmek. Sizlerin içerisinde olmak ve bu bilgileri paylaşmak” dedi.

Toplantı öğrencilerin istekleri, talepleri ve şikayetlerinin dinlenmesinin ardından hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

04 Aralık 2019, Çarşamba 440 kez görüntülendi