Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Fatma Aliye Hanım Anaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri ile bir araya geldi.

AKÜ Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağında gerçekleştirilen etkinlikte AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Asuman Pekyaman, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı, Öğr. Gör. Osman Kazancı ve öğrencilere refakatçi olarak da Fatma Aliye Hanım Anaokulu Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Ayşegül Gören yer aldı.

Düzenlenen etkinlik ile ilgili bilgiler veren Fatma Aliye Hanım Anaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Ayşegül Gören, özel eğitim sınıflarında özel eğitim öğrencileri ile kaynaştırma öğrencilerine özel eğitim çalışmaları uyguladıklarını kaydetti. Yapılan çalışmaları anlatan Gören, “Bu çalışmalarımız; farkındalık çalışmaları, toplumda var olabilme çalışmaları, toplumun bu çocukları kabul edebilme çalışmaları olarak özetlenebilir. Amacımız bazı engelleri aşmak ve bazı zihniyetleri yok etmek. Bu açıdan çocukları farklı mesleki ortamlara sokuyoruz ve bu mesleklere bu çocukların da dâhil olabileceğini topluma göstermek istiyoruz ve kabul edilmek istiyoruz. Bu çalışmayı uygulayışımızın dördüncü yılı. Bu yıl ‘engelsizlik her yerde’ teması ile yola çıktık ve bir takım mesleklere dahil olduk. Projemizin genel adı aslında ‘3E’, yani ‘Engelsiz Engelli Eğitimi’, bu kapsamda da bir çalışma yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

04 Aralık 2019, Çarşamba 347 kez görüntülendi