Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği tarafından organize edilen 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kutlaması gerçekleştirildi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, öğretim üyeleri, sektör temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin açış konuşmasını yapan Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş, madenciler gününün anlamı ve madenciliğin önemi anlattı. Madenciliğin toplum açısından sadece yeraltı kömür madenciliği üzerinden sembolize edilmesini doğru bulmadığını ifade eden Büyüksağiş, doğaltaş sektörü üzerinden yeni bir madencilik imajı oluşturularak, halkın madenciliğe bakışının olumluya dönüştürülmesinin mümkün olduğunu vurguladı. Ailelerin ve gençlerin maden mühendisliği bölümünü çekinmeden, severek ve isteyerek seçmelerini tavsiye eden Büyüksağiş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünün altyapı ve kadro olarak özellikle doğaltaş sektörüne yönelik oldukça yetkin olduğunu ve bu nedenle maden mühendisliğinde ilk sırada tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Büyüksağiş, Maden İhracatçıları Birliklerinin, gelecek yıldan itibaren, maden mühendisliğini tercih eden 50 öğrenciye eğitim hayatları süresince asgari ücretten burs verecekleri müjdesini de verdi.

Etkinliğe madencilik sektörünü temsilen Maden Mühendisi Umur Temizer ile Maden Mühendisleri Odası Afyon İl Temsilcisi Maden Mühendisi Şenol Akgedik de konuşmacı olarak katıldı. Kendi meslek hayatlarındaki önemli tecrübelerini, görüşlerini ve maden mühendisliği öğrencilerine tavsiyelerini paylaşan katılımcılar, öğrencilere sabırla ve sorumluluk duyguları ile severek mesleklerini yapmalarını, kendilerini sürekli geliştirmelerini, bu sayede başarılı birer mühendis olacaklarını söylediler.

Etkinlik öğrenci ve sektör temsilcilerinin katıldığı kokteyl ile sona erdi.

05 Aralık 2019, Perşembe 361 kez görüntülendi