Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı öğrencisi Fatma Karaboyun, International Top Chef Grad Prix adlı uluslararası yemek yarışmasında madalya ve kupa kazandı.

Güney Kore’nin başkenti Seul’da geleneksel olarak, Dünya Kültür Koleksiyonları Federasyonu (WFCC) ve Kore Aşçılar Federasyonu (KFCA) tarafından düzenlenen International Top Chef Grad Prix uluslararası yemek yarışmasına Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Akdeniz Gastronomi Eğitimcileri Derneği (AGEP) Şef Haldun Z. Tüzel Koordinasyonunda Türkiye’yi temsilen katıldı.

Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencisi Fatma Karaboyun’un da yer aldığı Türk takımı toplamda 10 altın madalya ve kupa ile Türkiye’ye döndü.  Hem takım hem de tüm kategorilerde ödülleri toplayan menü; hünkâr beğendi (ana yemek), vişneli yaprak dolma/humus (zeytinyağlı/meze) ve irmik helvasından oluştu. Hem Türkiye’yi hem de Afyon Kocatepe Üniversitesini temsil eden Fatma Karaboyun, çok mutlu ve gururlu olduğunu, heyecanını ömür boyu unutmayacağını belirtti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise Afyon MYO Aşçılık Programı Öğrencisi Fatma Karaboyun ve Afyon MYO öğretim elemanlarını elde ettikleri başarı nedeniyle makamında kabul etti.

Gerçekleşen ziyarete Afyon MYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Mutlu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yılmaz, Aşçılık Programı Öğr. Gör. Tansu Çelik ve Erkan Çelik ile Aşçılık Programı Öğrencisi Fatma Karaboyun katıldı.

Rektör Karakaş, Fatma Karaboyun’u tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

05 Aralık 2019, Perşembe 615 kez görüntülendi