Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Küçükkurt, Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülünü aldı.

Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu tarafından düzenlenen ve “39. Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülleri” kapsamında verilen ödül, Türk Tarih Kurumunda düzenlenen törenle Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Küçükkurt’a takdim edildi.

2019 yılı içerisinde 10 akademisyene verilen ödüle Dr. Öğr. Üyesi Küçükkurt ile birlikte Prof. Dr. Neriman Aral, Prof. Dr. Hülya Aşkın Balcı, Prof. Dr. Serpil Aygün Cengiz, Prof. Dr. Ayşe Yücel Çetin, Prof. Dr. Habibe Yazıcı Ersoy, Prof. Dr. Aynur Koçak, Prof. Dr. Osman Uyanık, Doç. Dr. Kadriye Türkkan ve Dr. Öğr. Üyesi Feryal Söylemezoğlu layık görüldü.

Halk Kültürü Kurumu ve Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü hakkında

Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü, Halk Kültürü Kurumu tarafından 1981 yılından bu yana, halk kültürüne önemli hizmetlerde bulunan kişi ve kuruluşlara veriliyor.

1981 yılından günümüze Türkiye, Türkistan, Balkanlar ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bilim insanlarını, akademisyenleri, araştırmacıları bir araya getirerek Türk kültürüyle ilgili toplantılar ve sempozyumlar düzenliyor.

Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu 15 Mart 1955 Tarihinde Ord. Prof. Dr. Mehmet Fuat Köprülü, Doç. (Prof.) Dr. Orhan (Aydın) Acıpayamlı, Dr. Hâmit Zübeyr Koşay, Prof. Abdülkadir İnan, Ahmet Adnan Saygun, Mehmet Şâkir Ülkütaşır, Prof. Suut Kemal Yetkin ve Halil Bedii Yönetken tarafından, “Türk Halk Sanatlarını ve Ananelerini Tetkik Cemiyeti” adı ile kurulmuştur. Kurumun günümüzdeki adı ise Halk Kültürü Kurumu olup ilk Kurucu Başkanı Ord. Prof. Dr. Mehmed Fuad Köprülü olup, 1981 yılından bu yana Prof. İrfan Ünver Nasrattınoğlu Başkanlık görevini yürütüyor.

09 Aralık 2019, Pazartesi 378 kez görüntülendi