Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı ikinci sınıf öğrencileri, mutfak tanıtım etkinliği kapsamında Abdurrahim Mısri Ortaokulu öğrencileri ile mutfakta uygulama etkinliği gerçekleştirdi.

Afyon MYO Aşçılık Programı Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Erkan Çelik ve Öğr. Gör. Tansu Çelik nezaretinde gerçekleştirilen etkinlikte; mutfak atölyesinde gruplara ayrılan minik öğrenciler, Aşçılık Programı öğrencileri ile birlikte hamburger ekmeği ve köftesi, Antakya Tepsi Kebabı, lavaş, tantuni, İnegöl Köfte, kıymalı pide ve lahmacun, kurabiye çeşitleri ile sütlü ve çikolatalı tatlılar yaptı.

Afyon MYO Aşçılık Programı Öğr. Gör. Tansu Çelik, etkinlik kapsamında yerli malı kullanmanın ve doğal beslenmenin önemi ile ilgili öğrencileri bilgilendirdiklerini ifade etti. Yerli malı haftası ile ilgili etkinlikleri geleneksel hale getirdiklerini belirten Öğr. Gör. Çelik, yerli malı kullanımının önemini soyut bir kavram olmaktan çıkartarak yaşamlarının her alanına dâhil edebileceklerini anladıklarını ve bu vesile ile her yıl farklı okulları ağırladıklarını kaydetti.

19 Aralık 2019, Perşembe 374 kez görüntülendi