Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından 21-24 Aralık 2019 tarihleri arasında yapılan incelemeler sonucunda akreditasyon almaya hak kazandı.

Gerçekleştirilen incelemeler sonrasında kazanılan akreditasyon ile AKÜ Turizm Fakültesi Türkiye’de akredite olmuş ilk ve tek Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliğine sahip oldu.  Alınan akreditasyon ile AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün eğitim kalitesinin tescillenmiş olduğunu kaydeden Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Asuman Pekyaman; eğitim, öğretim, araştırma ve topluma hizmetin ilerletilmesi, sürekli iyileştirilmesi, daha iyi eğitilmiş, niteliği yükseltilmiş bireylerin yetiştirilmesi toplum refahının ileri götürülmesi konularında önemli rol oynamayı hedeflediklerini belirtti.

Rektör Karakaş TURAK yetkililerini kabul etti

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, akreditasyon sebebiyle AKÜ Turizm Fakültesinde incelemelerde bulunan Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu yetkililerini makamında kabul etti. Gerçekleştirilen ziyarete AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, TURAK Takım Lideri Prof. Dr. Orhan İçöz, TURAK Değerlendiricisi Doç. Dr. Şafak Ünüvar, TURAK Gözlemcisi Yiğit Sebahattin Bozkurt ile birlikte AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Hasan Hüseyin Soybalı ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Avan, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Asuman Pekyaman, Rekreasyon Yönetimi Bölüm Başkan Vekili Doç. Dr. Sabri Çelik ile Kalite Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Kürklü katıldı.

25 Aralık 2019, Çarşamba 5639 kez görüntülendi