Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) bünyesine katılan ve Dr. Öğretim Üyesi kadrolarına atanan akademik personel için tanışma toplantısı düzenlendi.

AKÜ Rektörlüğü yönetim kurulu salonunda düzenlenen toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aydoğan ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanı İhsan Ceran katıldı.

Üniversiteler arasında ciddi rekabet var

Toplantıda konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyon Kocatepe Üniversitesinin bir geleneği olarak yeni atanan öğretim üyelerine ve AKÜ’de araştırma görevlisi olarak çalışan ve Dr. Öğr. Üyesi unvanını alan kişilere dizüstü bilgisayar ve flash disk dağıttıklarını ifade etti. Geleneği devam ettirdiklerini kaydeden Karakaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Allah, devlete zeval vermesin. Devletin imkânları ile bu hediyeler veriliyor. Bunlar üzerinize zimmetleniyor. Aslında yine devletin malı, devlet size bunları çalışasınız, daha iyi yayın yapasınız ya da daha iyi çalışmalara vesile olasınız diye ödünç veriyor. Üniversitemizin araştırma ve yayın kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar başlattık. Normalde zaten akademisyenlik kariyerli bir meslek olduğu için, bu kariyerleri aşmanın yolu da yayınlardan, araştırmalardan geçiyor. Doğal olarak bu çalışmaları yapıyorsunuz. Biz de, bir araya geldiğimizde bunları hatırlatıyoruz. Daha fazla ve daha kaliteli yayın, araştırma bekliyoruz. Üniversitenin tek misyonu eğitim değil, araştırma ve yayın faaliyetleri de önemli. Üniversitelerde artık ciddi anlamda bir rekabet var. Türkiye’de artık 30 üniversite yok, 200’ün üstünde üniversite var. Dolayısıyla hem eğitim hem araştırma hem de öğrenci alabilme noktasında ciddi bir rekabet ortamı var. Bu rekabette yer alabilmek için hem eğitim kalitemizi yükseltmemiz hem de araştırma ve yayın kalitemizi arttırmamız ve nitelikli hale getirmemiz gerek.”

“Mesleğimizin itibarı bizim elimizde”

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ise iş ahlakının önemine değindi. Özdemir, “Bundan sonra size düşen, daha çok çalışmak ve daha çok nitelikli yayın üretmek. Hepiniz yeni bir aşamadasınız. Mesleğin farklı bir kademesine geçtiniz. Öğretim görevlisi, araştırma görevlisi iken öğretim üyesi safhasına geçtiniz. Bu safhada yaptığınız herhangi bir şeyden bütün öğretim üyeleri sorumlu tutuluyor. Dolayısıyla mesleğimizin itibarı, sizin ve bizim elimizde. Hem mesleğin itibarını koruyup kollayacak şekilde ahlaklı çalışmak gerekir hem de olumsuzluk oluşturabilecek şeylerin önüne geçmek gerekir” dedi.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ise öğretim üyelerini tebrik ederek, bilgisayarların hayırlı hizmetlerde kullanılması temennisinde bulundu.

Toplantı, dizüstü bilgisayarlar ile harici belleklerin dağıtılmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

02 Ocak 2020, Perşembe 1010 kez görüntülendi