Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Türk Dili Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’i makamında ziyaret etti. Görüşmede, Afyonkarahisar’ı ilgilendiren hususlarda kurumlar arası ortak dil çalışmaları yürütülmesi ve iş birliği imkânları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu kapsamda bahar yarıyılında düzenlenmesi planlanan Afyon Kocatepe Üniversitesi Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliği (AKÜFEST-2020) kapsamında TDK Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’in Türk Dili üzerine bir konferans vermesi, TDK kitap tırının AKÜ’ye gönderilmesi ve 2020-2021 akademik yılı güz yarıyılında AKÜ ile TDK iş birliğiyle bir çalıştay ya da sempozyum yapılması da kararlaştırıldı.

Ziyarette AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, AKÜ Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Ahmet Karaman ile Yabancı Öğrenci Birim Sorumlusu Öğr. Grv. Burak Olur hazır bulundu.

12 Şubat 2020, Çarşamba 495 kez görüntülendi