Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Emirdağ Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Bölümü 1. sınıf öğrencileri Yöresel Mutfak dersi kapsamında ve Öğr. Gör. Hülya Mutlu nezaretinde Afyonkarahisar yöresel lezzetlerini Frig Vadisinde gerçekleştirilen tadım etkinliğiyle yerinde öğrendi.

Düzenlenen programdan öğrenciler, tadım etkinliği kapsamındaki Ayazini bölgesinde Gömme Sucuk yapımını öğrenip tadım yaptı. Ayazini köy halkından bükme yapımını öğrenen öğrenciler ayrıca Afyonkarahisar Demirli Köyünde bulunan Kybele Butik Otel ev sahipliğinde bölgede üretilen keçi peynirinin kullanıldığı ve adını özel yapımından alan hamurişi Göbekli’nin de yapımı ile ilgili bilgiler aldı.

Yöresel lezzetlerin yöre halkından öğrenildiği teknik gezi kapsamında Kaya Evleri, Ayazini Kaya Mezarları, Ayazini Kilisesi ve Avdalas Kalesi, Göynüş Vadisi, Yılantaş ve Aslantaş Kaya Mezarları gezildi.

Teknik gezi sonucunda öğrencilerin mutlu olduğunu belirten Öğr. Gör. Hülya Mutlu, gezi hakkında “UNESCO Gastronomi Şehri” olan Afyonkarahisar’ın öğrenciler tarafından daha iyi öğrenilmesi amacıyla bu tür teknik gezilerin önemli olduğunu ve Yöresel Mutfak dersi kapsamında Afyonkarahisar lezzetlerinin keşfedilmesine devam edeceklerini kaydetti.

09 Mart 2020, Pazartesi 616 kez görüntülendi