Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ), Türkiye’de görülen ilk Korona Virüsü vakası sonrası önlemler arttırıldı. Üniversite bünyesinde yoğun olarak kullanılan tesisler, ekipler tarafından sık sık temizlenip dezenfekte edilmeye başlandı.

Türkiye’de görülen ilk Korona Virüsü vakasının tespit edildiğinin açıklanmasının ardından AKÜ’de önlemler artırıldı. Üniversite yerleşkelerindeki fakülteler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları ile sosyal ve kültürel alanlar ile spor tesisleri, personel servisleri ve kampüs içi ulaşımda kullanılan öğrenci servislerinde temizlik ve dezenfektasyon çalışmaları arttırıldı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın talimatları ve Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümündeki öğretim üyelerinin tavsiyeleri doğrultusunda hazırlanan solüsyonlarla tüm akademik ve idari birimlerde dezenfektasyon işlemleri başlatıldı.

Sağlık Bakanlığının aldığı tedbirler ile ülkemizin Korona Virüsü konusunda başarılı bir sınav verdiğini belirten AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, hastalıkla ilgili tedbirler kapsamında üniversitedeki bina ve tesislerin ekipler tarafından sık sık temizlenip dezenfekte edildiğini söyledi. Karakaş, Korona Virüs tedbirlerinin, YÖK’ün koordinasyonunda yürütüleceğini belirterek eğitim öğretime verilen 3 haftalık tatil süresince konferans, panel, sergi, toplantı, çalıştay, kongre gibi etkinliklerin düzenlenmeyeceğini sözlerine ekledi.

13 Mart 2020, Cuma 1387 kez görüntülendi