Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Dinar Meslek Yüksekokulu (MYO) Moda Tasarımı Bölümü tarafından Covid-19 pandemisinin yayılmasını önlemek amacıyla 3 katlı nonwoven yüzeysiz kumaştan koruyucu maske üretimine başlandı.

Moda Tasarım Bölümü atölyesinde toplam 20 makine ile yapılan üretimlerin öğrenciler tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Dinar MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ender Baykut, koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan çalışmalardan birinin de kurumların ihtiyacı olan maske üretimini gerçekleştirmek olduğunu söyledi. AKÜ Dinar MYO Moda Tasarımı Bölümü tarafından 3 katlı nonwoven yüzeysiz kumaştan 75-80 gr aralığında uluslararası standartlar seviyesinde hijyenik ortamda üretilen sağlık maskelerinin  Afyon Kocatepe Üniversitesinin ve devlet kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamaya başladığını kaydeden Baykut, “Moda Tasarım Bölümü atölyesinde toplam 20 makine ile yapılan üretimler, öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Sağlık önlüğü ve koruyucu tulum üretimine yönelik AR-GE çalışmaları ise devam etmekte olup, prototip üretimleri yapılmaktadır. Tam kapasitede günlük 5 bin adet sağlık maskesi üretme potansiyeli bulunan AKÜ Dinar MYO Moda Tasarımı Bölümü hâlihazırda üretimine devam etmektedir” diye konuştu.

30 Nisan 2020, Perşembe 1042 kez görüntülendi