Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yönetim Kurulu, İslami İlimler Fakültesinin yer aldığı Ahmet Karahisari Kampüsü ile ilgili yaptığı açıklamada, kampüs genişleme alanında bulunan vatandaşlara ait parsellerin ödenek yetersizliği nedeniyle kamulaştırılamadığını bildirdi.

Açıklamada, yaşanan süreç dahilinde hak sahibi vatandaşların AKÜ’ye dilekçe ile başvurup taşınmazların kamulaştırılması ya da kamulaştırma şerhinin kaldırılmasını talep ettikleri belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Söz konusu taleplerin değerlendirilmesi amacıyla Üniversitemiz Yönetim Kurulu 13.05.2020 tarihinde toplanarak konuyu görüşmüş ve 2020/164 sayılı kararı ile vatandaşlara ait taşınmazların İmar Planı dışına çıkarılmasına ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından İmar Plan Revizyonu yapılmasına muvafakat etmiştir.”

Açıklamada, kamulaştırmanın yapılamaması nedeniyle bölgedeki şahıs parselleri ile ilgili imar revizyon taleplerinin hak sahibi vatandaşlarca Afyonkarahisar Belediyesine yapılabileceği ifade edildi.

16 Haziran 2020, Salı 882 kez görüntülendi