Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sınavın yapılacağı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesindeki (AFSÜ) salonlar ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı sınavların yapılacağı tüm binalar dezenfekte ettirildi.

27-28 Haziran 2020 tarihinde Afyonkarahisar genelinde 59 binada ve 3 oturumda gerçekleştirilecek olan YKS’nin sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi için ÖSYM Afyonkarahisar İl Sınav Koordinatörlüğü tarafından sınıflar sınava hazır hale getirildi. Öğrencilerin sağlıklı bir ortamda sınava girmeleri için önlemler aldıklarını ifade eden ÖSYM Afyonkarahisar İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız, ÖSYM tarafından belirlenen tüm kuralların uygulanacağını ve sınav için tüm önlemleri aldıklarını belirtti.

Yıldız, “Hafta sonu yapılacak sınavlardan Temel Yeterlilik Testine 16 bin 653, Alan Yeterlilik Testlerine 13 bin 640, Yabancı Dil Testine ise 663 aday girecek. Sınava girecek olan bu adaylarımızın sınavlarını sağlık konusunda herhangi bir sorun yaşamadan tamamlamaları için gerekli tüm tedbirleri aldık. ÖSYM tarafından sınav anında gerek öğrencilerin gerekse de velilerin dikkat etmesi gereken kurallar açıklandı. Bu kuralların en iyi şekilde uygulanması için de ÖSYM Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü olarak bizler de tüm önlemlerimizi almış bulunuyoruz” diye konuştu. Yıldız, ayrıca 27 Haziranda yapılacak olan TYT sınavının ardından da sınav yapılan tüm binalarda dezenfekte işleminin bir kez daha uygulanacağını söyledi.

25 Haziran 2020, Perşembe 541 kez görüntülendi