Yükseköğretim Kurulunun yayınladığı Mezun Başarı Atlası’nda, KPSS-1: Genel Yetenek – Genel Kültür  başarı sıralamasında Türkiye’de yer alan Turizm Rehberliği programları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği programı birinci sırada yer aldı.

AKÜ Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Hakkında

AKÜ Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği programına öğrenci kabulü Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan sınav sonuçlarına göre Dil Puan Türünde yapılmaktadır. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 38 öğrenci ile eğitime başlayan Turizm Rehberliği programı, ikinci yılında yüzde 61 kontenjan artışı ile 52 öğrenci almıştır. Üçüncü yılında değişim olmazken, bölümün dördüncü ve beşinci yılında ilk yıl kontenjanına göre yüzde 93 öğrenci artışı olmuştur. 2019-2020 akademik yılı itibariyle 475 öğrencisi olan Turizm Rehberliği programından şu ana kadar toplamda 48 öğrenci mezun olmuştur.

Turizm Rehberliği Bölümü, eğitim kalitesinin arttırılması çalışmaları kapsamında Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kuruluna (TURAK) akreditasyon başvurusunda bulunmuştur ve şu anda akreditasyon süreci devam etmektedir. Ayrıca Turizm Rehberliği Bölümünde öğrenim gören öğrenciler fakülte içerisinde farklı bölümlerde çift anadal ve yandal yapma imkânı bulmakta; Erasmus öğrenci hareketliliği, Farabi ve Mevlana değişim programı uygulamaları kapsamında anlaşmalı üniversitelere gidebilmektedir. Öğrenci değişim programlarının yanı sıra ZAV (Almanya İş ve İşçi Bulma Programı)  kapsamında öğrenciler Almanya’da staj yapma fırsatı bulmaktadırlar.

18 Ağustos 2020, Salı 1058 kez görüntülendi