T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) kompleksi içerisinde yer alacak Müzik Müzesi’nin Kurucu Kurulunda Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen ile Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Bertan Rona da yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkmen, “Türkiye’nin vitrini olan Taksim’de ülkemizi temsil edecek, yurdumuzun müzik kültürünü dünyaya tanıtacak olan böyle bir müzenin bileşenleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak yer almak, hem üniversitemiz, hem de kentimiz Afyonkarahisar için son derece önemli” dedi. Dr. Öğr. Üyesi Bertan Rona ise “Müzik Müzesi’nin hazırlık aşamalarında sürekli olarak toplantı hâlinde olduklarını ve Afyon Kocatepe Üniversitesinin yürütülen süreçte aktif rol almasının, kuruma ve kentimiz Afyonkarahisar’a önemli kazanımlar biçiminde geri döneceğini” belirtti.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Atatürk Kültür Merkezi kompleksi kapsamında yer alacak Müzik Müzesi’nin amacı; kendi coğrafyamızdan yola çıkan ancak bu noktada durmayarak uluslararası kültür ile buluşan bir sergi dili kullanarak, yerli ve yabancı her ziyaretçisini büyüleyici bir yolculuğa çıkarmak. Üç ayrı katında üç farklı koleksiyonun yer alacağı Müzik Müzesi’nde, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’nden getirilecek parçalar öne çıkıyor. Anadolu’dan ve dünyadan, eski ve yeni sayısız değerli çalgının yer aldığı koleksiyonun bir kısmı, AKM kompleksi bünyesindeki Müzik Müzesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte ziyaretçileriyle buluşmaya başlayacak.

 

28 Ağustos 2020, Cuma 479 kez görüntülendi