16 Eylül 2020 tarihinde yapılan ve 5 bankanın katıldığı yarış sonucunda Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) personeline yapılacak maaş ve ücret ödemelerinin banka aracılığı ile yürütülmesi ihalesini, en iyi teklifi veren Türkiye Vakıflar Bankası Afyonkarahisar Şubesi kazandı.

AKÜ ile Türkiye Vakıflar Bankası Afyonkarahisar Şubesi arasında AKÜ personeline yapılacak maaş ve ücret ödemelerinin banka aracılığı ile yürütülmesine ilişkin sözleşme imzalandı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile Türkiye Vakıflar Bankası Afyonkarahisar Şube Müdürü Ömer Özgün’ün imzaladığı sözleşme töreninde AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ahmet Erkan ve Türkiye Vakıflar Bankası Afyonkarahisar Şube Müdür Yardımcısı Cemile Toprak Kılınç da hazır bulundu.

1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasını kapsayan 3 yıl boyunca her yıl Ocak ve Temmuz aylarında AKÜ personeline 700 TL promosyon ödenmesi konusunda sözleşme imzalandı. Türkiye Vakıflar Bankasının ATM’lerinin bulunmadığı ilçelerde, AKÜ personelinin maaş ve ücretlerini Ziraat Bankası veya Halkbank ATM’lerinden, bunların da bulunmaması halinde ise başka banka ATM’lerinden ücret ödemeden çekebilmesinin de önü açıldı.

Önceki promosyon anlaşmalarından farklı olarak AKÜ’de işçi statüsünde görev yapan personelin de dahil edildiği sözleşmeye göre bin 862 personele 3 yıl içinde toplam 7 milyon 820 bin 400 TL’lik katkı sağlanacak. Sözleşme döneminde AKÜ’de personel olarak işe başlayanlar da bu ödemelerden yararlanacak.

23 Eylül 2020, Çarşamba 6541 kez görüntülendi