Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi.

Çevrimiçi yapılan programa Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Sandıklı MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Çevrimiçi oryantasyon programında konuşan Sandıklı MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerle bir arada olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. Gürpınar, Türkiye’de ve dünyada etkisini gösteren salgın sürecinde canla başla çalışacaklarını dile getirerek öğrencilerle sürekli iletişim halinde olduklarını ve olumsuz bir durum yaşamadan bu süreci başarıyla atlatacaklarını dile getirdi.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ise Sandıklı’nın termalin merkezi olarak bilindiğini ve Sandıklı’da öğrencilerin eğitimine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Yaklaşık 20 yıl süren eğitim hayatlarında birçok öğrenciyi Sandıklı’da meslek sahibi yaptıklarını dile getiren Çöl, her zaman öğrencilerin yanında olduklarını ve Sandıklı Belediyesinin burs konusunda da öğrencilere imkan sağlayabileceğini söyledi.

Programda konuşan Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop ise Sandıklı’nın vatanına, milletine, bayrağına gönülden bağlı Anadolu’nun şirin bir ilçesi olduğunu söyleyerek öğrencileri Sandıklı’da misafir etmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Tortop, şöyle konuştu:

“Genç arkadaşlarım gelecek sizlersiniz. Bizler artık bulunduğumuz görevleri, kamusal yükümlülüklerimizi genç arkadaşlarımıza bırakacağız. Şimdiden kendinizde bu sorumluluğu hissederek kendinizi hazırlayın. Hepimiz üretmeye ve çalışmaya hazır olmalıyız ki geleceğimiz aydınlık olsun.”

Programda konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dile getirerek Afyon Kocatepe Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencilere başarılar diledi. Karakaş, bir an önce salgın sürecini atlatıp öğrencilerle kavuşmayı arzuladıklarını ifade ederek Sandıklı ilçesinin son yıllarda sıçrama yaptığını ve AKÜ olarak bu sıçramaya katkıda bulunduklarını kaydetti.

Program akademik ve kültürel sunumların ardından Sandıklı’da üniversite eğitimine başlayacak öğrencilerin sorularının cevaplanması ile son buldu.

23 Eylül 2020, Çarşamba 767 kez görüntülendi