Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü lisans mezunu ve Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans öğrencisi olan Mustafa Yüzükoca, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Coğrafya Kaderdir” konusu ile düzenlenen Genç Sanat: 6. Güncel Sanat Proje Yarışmasında “Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye’deki güncel sanatı ve sanatçıları desteklemek, genç sanatçıları keşfetmek, yenilikçi üretimleri arttırmak ve bu eserlerin geniş kitlelerce izlenmesini sağlamak amacıyla düzenlendiği “Coğrafya Kaderdir” konulu “Genç Sanat: 6. Güncel Sanat Proje Yarışması” sonuçlandı. Yarışma sonucunda AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü lisans mezunu ve Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans öğrencisi olan Mustafa Yüzükoca, “İsimsiz” ismini verdiği ve “Parametrik Düzenleme/84 Birim MDF üzeri Poliüretan Boya” tekniğini kullandığı eseri ile “Başarı Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Başvurusu kabul gören 191 eser üzerinden gerçekleştirilen seçici kurul değerlendirmesi; Prof. Dr. Gülçin Aksoy Özdemir (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü), Prof. Dr. Gülveli Kaya (Yeditepe Üniversitesi Güzel Fakültesi Dekanı), Prof. Balkan Naci İslimyeli (Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü), Prof. Tansel Türkdoğan (Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı) ve Hülya Yazıcı (Bağımsız Sanat Vakfı Başkanı, Sanatçı) ile Kültür ve Turizm Bakanlığını temsilen Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Salim Tokaç ve Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alper Özkan tarafından gerçekleştirildi.

07 Ekim 2020, Çarşamba 581 kez görüntülendi