Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hakan Gümüş ve beraberindeki öğretmen ve öğrencileri makamında kabul etti.

Gerçekleştirilen görüşmeye Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hakan Gümüş ile birlikte AKÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Gürbüz Bıdık, Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Savaş Özbey ve Hidayet Kılcan ile öğrencilerden Sude Ergün, Gökçe Koca, Yüksel Yurtbahar, Melih Uçan, Zeynep Sezin Tümer ve Egemen Bozca katıldı.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol uyarınca çalışmalarını AKÜ öğrenci kulüp ve topluluklarının teknik çalışmalarında kullanması amacıyla oluşturulan atölyelerde gerçekleştiren Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, TEKNOFEST kapsamında 15-20 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep Allaben Göletinde gerçekleştirilen 5. TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda liselerarası kategoride kazandıkları Türkiye ikinciliği için kendilerine destek olan Rektör Karakaş’a teşekkür etti.

AKÜ’nün Afyonkarahisar’da bilim ve sanatın öncüsü bir kurum olmak adına çalışmalar yürüttüğünü kaydeden AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ öğrenci kulüp ve topluluklarının insansız hava aracı yarışmalarında, roket yarışmalarında ve elektrikli araç yarışlarında gösterdiği başarıların bunun kanıtı olduğunu ve liseli genç dimağlara da çıkmış oldukları bu yolda ihtiyaç duydukları desteği her zaman vereceklerini ifade etti.

14 Ekim 2020, Çarşamba 757 kez görüntülendi