Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen Sanatsal/ Bilimsel ve Kültürel etkinlikler kapsamında Afyonkarahisar Türküleri dinletisi ve Afyonkarahisar Genel ve Amatör Müzik Eğitiminin Sorunları etkinliği düzenlendi.

Afyonkarahisar’ın en tanınmış türküleri AKÜ Devlet Konservatuvarı bölüm akademisyenlerinden Arş. Gör. Burak Gültekin, Öğr. Gör. Veli Yöntem, öğretim elemanları Hanife Gülnaz, Emrah Kalın, Enes Kıyar, Murat Gülbitti ve Ömer Şahin tarafından seslendirildi. Teması “Afyonkarahisar Türküleri” olarak belirlenen dinleti Türk Halk Müziği sevenleriyle buluştu. Gerçekleştirilmiş olan dinletide binlerce yıllık tarihi ile kültürel benliğimizde ayrı bir yeri olan Afyonkarahisar’ın türküleri icra edildi. Aynı zamanda türkülerin hikâyeleri hakkında da bilgiler paylaşıldı.

XIV. Müzik Eğitimcileri Çalıştayı

Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen diğer bir etkinlik ise Afyonkarahisar Genel ve Amatör Müzik Eğitiminin Sorunlarının konuşulduğu XIV. Müzik Eğitimcileri Çalıştayıydı. AKÜ Devlet Konservatuarı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Emel Funda Türkmen ve Dr. Öğr. Üyesi Duygu Sökezoğlu Atılgan ev sahipliğinde yapılan etkinlikte Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Bertan Rona öğretmen korolarıyla ilgili, Doç. Dr. Seyhan Canyakan ise müzik eğitiminde teknoloji kullanımı hakkında bilgiler verdi.  “Afyonkarahisar Genel ve Amatör Müzik Eğitiminin Sorunları” konulu çalıştayda genel müzik eğitiminde başarıyı etkileyen faktörler ve çözümleri paylaşıldı. Genel müzik eğitimindeki başarıyı doğrudan profesyonel müzik eğitiminin etkilediği ve bu bağlamda Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğretmenleriyle AKÜ Devlet Konservatuarının iş birliği içerisinde çalışmasının eğitim niteliğinin arttıracağı noktasında görüşler belirtildi.

Devlet Konservatuvarı etkinliklerine www.facebook.com/akukonservatuar/live adresinden canlı olarak ulaşabilirsiniz.

26 Ekim 2020, Pazartesi 566 kez görüntülendi