Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından “Konservatuar Arşivinden Geçmişten Günümüze Etkinlikler” dinletisi ve “Doğumlarının 110. Yıllarında Ahmet Samim Bilgen ve Kemal İlerici” etkinlikleri düzenlendi.

AKÜ Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyhan Canyakan’ın Tonmaysterlik/Audio Yayına Hazırlama uygulamasını gerçekleştirdiği, Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Aktaş’ın katıldığı ve bölüm akademisyenlerinden İpek Efruse Bendeş (Keman) ile Emir Barutçu’nun (Piyano) eşlik ettiği Konservatuar Arşivinden Geçmişten Günümüze Etkinlikler” dinletisinde birbirinden özel eserler icra edildi ve arşivden “Solo Konser Beethoven Kreisler” adlı dinletiyle birlikte etkinlik sonlandı.

AKÜ Devlet Konservatuarından Arş. Gör. Muzaffer Soner Yılmaz ve Öğretim Elemanı Filiz Yıldız’ın sunumuyla gerçekleşen Ihvan-ı Musiki etkinliğinde ise Türk müzik kültüründe üretimleri ve kişilikleriyle önemli bir yer edinen iki değerli müzik insanı Ahmet Samim Bilgen ve Kemal İlerici konu alındı. Etkinlikte Bilgen ve İlerici’nin müzik bilime katkıları konuşuldu ve eserleri icra edildi. Gönül dostluğunu ve vefa duygularını esas alan sohbette Bilgen ve İlerici’nin çalışkanlıklarına, üretken oluşlarına, müzik alanına katkılarına ve ilginç özelliklerine yer verilerek etkinlik sonlandırıldı.

Devlet Konservatuarı etkinliklerine https://www.facebook.com/akukonservatuar/live adresinden canlı olarak ulaşabilirsiniz.

30 Ekim 2020, Cuma 523 kez görüntülendi