Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2009 yılında üye olduğu “Avrupa Üniversiteler Birliği”ne (European University Association-EUA) Türkiye’den üye 56 üniversiteden biri olarak uluslararasılaşma çalışmalarını sürdürüyor.

Merkezi Belçika’da bulunan ve üye ülkelerin yükseköğrenim kurumlarının kalite gelişimini ve devamlılığını desteklemek üzere kurulan Birlik, Avrupa’daki üniversiteleri temsil eden en büyük ve kapsamlı organizasyon olarak üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme faaliyetleri ve yönetim süreçleri ile ilgili değerlendirmeler yaparak kalite düzeyinin artırılmasını ve kalite sürekliliğinin sağlanmasını amaçlıyor. Birlik ayrıca üye üniversitelerin dünya çapında görünürlüğünü artırmakta ve üyelerine yükseköğretim ve araştırma üzerinde etkisi olan Avrupa politikalarının şekillendirilmesinde rol oynama fırsatı sunmaktadır.

48 ülkeden 837 üyesi olan Birlik, üyelerine akademik dünyada tanınırlık kazandırdığı gibi, stratejik liderlik ve değişimi yönetme kapasitesi geliştirme noktasında destek vererek kendilerini de tanıma ve geliştirme fırsatı sunuyor. Bunun yanında birlik; yönetim, Bologna süreci, çeşitlilik ve içerme, doktora eğitimi, istihdam edilebilirlik ve yeterlikler, enerji ve çevre, Erasmus+, yenilik ekosistemleri ve araştırma programları, açık bilim, kalite güvencesi, sürdürülebilir gelişme hedefleri ve geleceğin üniversiteleri gibi yükseköğretimi ilgilendiren birçok konuda üyeleriyle birlikte çalışmaktadır.

Üyeliğin diğer avantajları arasında ise üniversitelerin rekabet gücünün artması, Avrupa Birliği (AB) çalışmalarına ulaşma/ortaklık ağlarına dâhil olma ve AB’den finansal destek sağlayabilme gibi hususlar yer almaktadır.

17 Kasım 2020, Salı 884 kez görüntülendi