Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Gelecek Araştırmaları-Stratejileri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAM) Müdürü Prof. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş 360TV kanalında senarist Birol Güven’in yapıp sunduğu “Gelecek Geliyor” programına konuk oldu.

Programda AKÜ-Gelecek Araştırmaları-Stratejileri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Büyüksağiş, uzay madenciliği konusunu bütün boyutları ile ele aldı. Prof. Dr. Büyüksağiş; uzay madenciliğinin tanıtılması, asteroitlerden nasıl yararlanılabileceği, uzay madenciliği teknolojilerinin nasıl olacağı,  uzay madenciliğinin ekonomik büyüklüğü ve dünya ekonomisine olası etkileri ile birlikte Türkiye’de ve dünyada uzay madenciliğinin durumu ile ilgili bilgiler aktardı. Prof. Dr. Büyüksağiş, Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak bu konunun öneminin çok önceden fark edildiğini ifade ederek Maden Mühendisliği Bölümünde 2012 yılından bu yana “Uzay ve Okyanus Madenciliği” konusunda yüksek lisans ve doktora düzeyinde ders verildiği vurguladı.

Gelecek Geliyor program yapımcısı Birol Güven ve AKÜ Gelecek Araştırmaları-Stratejileri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAM) ile Prof. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş arasında daha fazla iş birliği ve gelecekte daha yakın çalışmalar yapılması ile ilgili fikir birliğine varıldı.

AKÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı ve GAM Müdürü Prof. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş’in katıldığı Gelecek Geliyor programını buradan izleyebilirsiniz.

29 Aralık 2020, Salı 600 kez görüntülendi