Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Kumartaşlı Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kumartaşlı’yı ziyaret etti.

Gerçekleştirilen nezaket ziyaretinde, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında sektör ile Veteriner Fakültesi arasında iş birliği imkânları hususunda görüş alışverişinde bulunuldu. Kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde yaşanılan sorunların giderilmesinde iş birliğinin etkili bir şekilde sürdürülmesi noktasında istişarede bulunulan ziyarette; ayrıca Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliğine eğitime destek amaçlı yapılması planlanan kanatlı kümes yatırımına ilişkin detaylar görüşüldü.

Görüşmede, üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi noktasında management, beslenme, hastalıklar ve aşılama olmak üzere dört ana başlıkta yol alınması hususunda mutabakata varıldı.

Sektör, çalıştayda bilimsel olarak masaya yatırılacak

Ziyarette yapılan görüşmeler neticesinde Türkiye’nin yumurta üretiminde en önemli merkezlerden olan Afyonkarahisar’da sektör temsilcilerinin ve öğretim üyelerinin bir araya geleceği AKÜ ev sahipliğinde bir çalıştay düzenlenmesi kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca kanatlı sektöründe karşılaşılan hastalıklara ilişkin problemlerin çözümü ile laboratuvar teşhis ve analizlerinde sektör temsilcilerinin AKÜ’den beklentileri belirlenerek bu hususlarda bilgilendirmeler yapıldı.

Görüşmeye Kumartaşlı Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kumartaşlı ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Rektör Karakaş’ın yanı sıra Veteriner Hekim Fatih Kızılsu, AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, AKÜ Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeki Gürler, Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarı Genel Koordinatörü Prof. Dr. Korhan Altunbaş ve Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sadi Çetingül katıldı.

15 Şubat 2021, Pazartesi 407 kez görüntülendi